FJERNELSE AF TATOVERING MED LASER

Det har aldrig været så moderne at få en tatovering som nu – og der har aldrig været så mange, der ønsker at få en uheldig tatovering fjernet. Derfor er der skudt mange klinikker op, heriblandt en del, som lover at de kan fjerne enhver form for tatovering.

Lad os slå fast med det samme. Ingen laserklinik kan fjerne alle tatoveringer. Men vi kan fjerne nogle tatoveringer, og vi lægger vægt på at informere vores kunder realistisk om mulighederne for at fjerne netop deres tatovering med vores laser. Vi sætter en ære i ikke at love mere end vi kan holde.

At fjerne en tatovering kan være vanskeligt. Men med den rigtige laser, kan man  i de fleste tilfælde fjerne en tatovering. At fjerne en tatovering helt kræver ofte mellem 7-12 behandlinger. Hvis du har en tatovering, som du vil af med, er det en god ide at komme til en gratis vurdering af hvilke muligheder, der kan være for at fjerne din tatovering.  Antal behandlinger afhænger ofte af, hvor dybt blækket er deponeret i huden, hvis du kan mærke din tatovering over huden, er den stukket for dybt.  Når tatoveringen er stukket for dybt, er der arvæv og vi kan ikke garantere dig at blækket kan komme 100% væk. Men i så fald vil du muligvis kunne få fjernet resten kirurgisk her på AROS.
Der kan også være kemikalier i blækket, der gør det svært for laseren af få blækket væk. Tatoveringens alder spiller en rolle. og det har også betydning om du er ryger eller har diabetes. Farvede tatoveringer er svære at få væk end sorte tatoveringer. Hvis du har en tatovering med blå, grøn og gul, anbefaler vi at du kontakter en klink hvor de har en picosure laser. Hvor på kroppen din tatovering sidder, har betydning for hvor lang tid det tager at fjerne den.

Vi anbefaler, at du holder en pause mellem hver laserbehandling på 6-8 uger. Jo længere pause du holder mellem dine laserbehandlinger, jo mere forsvinder der.
Vi fjerner også permanent makeup. Der kræves mellem 3-8 behandlinger alt efter hvilke pigmenter der er blevet brugt.

Laseren, vi fjerner din tatovering med, er en Q-Switched laser af bedste kvalitet. En Revlite si. Den er 60% kraftigere end andre gode lasere, hvilket betyder, at du behøver færre behandlinger, og at du hurtigere kan se en effekt plus at der vil være mindre ubehag i huden efter.
Vi fjerner tatoveringer med en Q-switched Yag. Laseren afgiver en høj intensiv pulserende laserlysstråle, som trænger gennem huden ned til blækket uden at beskadige de øverste hudlag. Blækket nedbrydes af lyset og bliver til små partikler. Disse små partikler bliver udrenset gennem lymfesystemet af kroppens immunforsvar. Efter 6-8 uger er du klar til din næste behandling.

Det er en lang proces at fjerne en tatovering. Det tager 1-3 år. I starten af et behandlings forløb forsvinder der rigtig meget blæk, men i slutningen, det vil sige efter 5-7 behandlinger, går det langsomt. Kroppen tager længere tid om af udskille de sidste blæk rester.

Hvis du overvejer at få fjernet din tatovering, har du mulighed for at komme ind til en gratis konsultation, hvor vi kan vurdere dine muligheder og afstemmer dine forventninger og vejleder dig i den bedste beslutning. Du må også gerne sende en mail til os, hvis du vil have et pris overslag.

Se før og efter billeder efter vores behandlinger her >

Kan en tatovering fjernes helt?

Normalt kan en sort tatovering fjernes 100 %, hvis den ikke er stukket for dybt. Og hvis der ikke er brugt sådan noget indisk blæk fyldt med kemikalier. Det er bare et spørgsmål om hvor mange behandlinger den kræver og det er MEGET individuelt.

Hvem kan ikke behandles?

Gravide og ammende behandler vi ikke pga. manglen på undersøgelser, der frikender, at der kan være bivirkninger for fostre og spædbørn. Bliver du gravid undervejs i behandlingen, må du således tage en pause fra forløbet, så dit barn ikke risikerer at tage skade af farvepartiklerne fra tatoveringen.

Vi tager desuden forbehold for at fjerne tatoveringer på patienter med diabetes, folk med dårligt blodomløb og mennesker med dårligt immunforsvar. Det gør vi, da helingsprocessen ikke er af normal længde.

Processen, hvor kroppen renser sig for farvepartikler, påvirkes af, hvorvidt du har en god blodgennemstrømning. Har du dårligt blodomløb, tager vi forbehold for behandlingen. I enkelte tilfælde vil det blot give en længere behandlingstid. Andre personer må vi helt afvise, da vi altid sætter kundens sikkerhed først i vores arbejde.

Hvor lang tid tager det at fjerne en tatovering?

Det kan være en lang proces at fjerne en tatovering. Hvis din tatovering ligger meget overfladisk eller består af skygger, tager det under 1 år. Men er din tatovering dyb og massiv i farven, tager det sin tid, det kan nemt tage 2 år. Når du har får en laserbehandling, sprænges blækket til mindre fragmenter. Det er dit immunsystem der sørger for at udskille blækket. Makrofager er en celletype blandt de hvide blodlegemer. Makrofagerne er de så kaldte ”skraldemænd”, der rydder op når din krop har brug for det.  Det gør de også, når du får en laserbehandling. Hos nogle mennesker arbejder de hurtigere end hos andre. Det kan hverken du eller vi ændre på. Der er ikke noget du kan gøre for at processen skal gå hurtigere.  Dog skal du vide, at hvis du ryger kan det godt tager længere tid at fjerne en tatovering, da rygning påvirker blodcirkulation og immunforsvar negativt.

Gør det ondt at få fjernet en tatovering?

Ja, det gør ondt, men det er til at klare, behandlingen vare oftest kun få minutter. Man kan sammenligne smerten med en elastik, der bliver svirpet mod huden. Laserens nedkølingen af huden vil sørge for at tage meget af smerten. Du vil nogle gange føle en varme og let brændende fornemmelse bag efter behandlingen. Denne fornemmelse er dog ikke nær så intens som under behandlingen, og vil meget hurtigt gå over. Hvis du alligevel synes at laseren gør for ondt, kan det allermeste af ubehaget fjernes ved en time inden behandlingen at smøre et tykt lag bedøvelsescreme på, og pakke området ind i husholdningsfilm.

Kan man få allergiske reaktioner?

Ja, i processen hvor blækket nedbrydes til små partikler, så kan kroppen danne histamin, som kan give allergiske reaktioner i form af rødme og ekstrem kløe. Dette modvirkes ved at indtage et antihistamin som fx. Benadryl.

Kan jeg få min tatovering bleget, så der kan laves en cover-up tatovering?

Mange vælger at få lavet en ny tatovering ovenpå den gamle tatovering. Tit giver det desværre et mørkere resultat, da tatovøren skal fylde rigtig meget blæk i huden for at kunne dække den gamle tatovering. Efter at lasermaskiner er blevet så effektive, er tatovører begyndt at anbefale en blegning af den gamle tatovering inden de skal lave en cover-up. På den måde undgår du, at man stadig vil kunne se dele af den gamle tatovering, og du får meget mere frihed til at selv bestemme det ny motiv. En tilstrækkelig afblegning kræver kun 2-5 laserbehandlinger, før den gamle tatovering er klar til at blive til et nyt, ønsket motiv.

Er der risici?

Behandlingen kan i sjældne tilfælde give ardannelse. Dog kan denne risiko nedsættes til et minimum ved at følge de råd du får om efterbehandling. Man kan risikere at få en hypopigmentering (afblegning) i forbindelse med at tatovering fjernes, men denne hypopigmentering vil  for det meste forsvinde med tiden. Du kan forvente, at der kan gå op til 1-2 år efter behandlingens afslutning før huden bliver normal hvis hypopigmenterning opstår. Det er derfor vigtigt at undgå sol på tatoveringen mens du er i et behandlings forløb.

Skal jeg undgå sol?

Det er bedst at undgå sol fra du starter et behandlings forløb, til du afslutter det. Skal du på ferie, bør du dække din tatovering til, hvis du er i direkte sol. Hvis du ikke er i direkte sol, er en solfactor 30-50 tilstrækkeligt. Dette gælder ved sorte tatoveringer. Ved farver som rød, blå og grøn er rule number one – ingen sol overhovedet i dit behandlingsforløb.  Huden har større risiko for hypopigmentering ved brug af det grønne laserlys og det bruges til disse farver.

Når din tatovering er helt væk kan du igen tage sol på området.

Klinikkens behandlere