Intim konturering/foryngelse - en hurtig, overvejende smertefri og sikker metode uden operation

Selv i vore dage, hvor vigtigheden af det seksuelle er alment anerkendt, betragtes diskussion af udseende af egne eller andres kønsorganer som uanstændig eller pinlig. Ikke desto mindre er det et faktum at selv lette skønhedsfejl i nogle tilfælde gradvist kan føre til psykologisk stivhed og alvorlige komplekser, hvilket i sin tur nedsætter livskvaliteten.

Mange kvinder i forskellige aldersgrupper har komplekser i forhold til æstetikken af de ydre kønsorganer; årsagerne til generne kan være forskellige - medfødte, aldersrelaterede eller hormonelt betingede.

Mens alvorlige misdannelser eller følger efter traumer, herunder fødselsrelaterede, kræver kirurgisk behandling, findes der en bred vifte af ikke-kirurgiske metoder til afhjælpning af mindre fundamentale ”skønhedsfejl” eller til beautificering af intimzonen. Disse metoder, som kan afhjælpe rigtig mange problemer eller opfylde ønsker til forbedringer i intimzonen. Metodevalget afhænger af det anatomiske grundlag for problemerne eller ønskerne. Det er derfor vigtigt at kunne behandle i alle vævslag hvorfor relevante metoder omfatter bl.a. HIFU, laser, PRP, afblegning og filler. Alle de anerkendte, gennemprøvede metoder er tilgængelige på vores klinik.

Intim konturering uden operation er en hurtig, overvejende smertefri og sikker metode til korrektion af store kønslæber, diskret forstørrelse af clitoris og opstramning af vaginaindgangen ved hjælp af hyaluronsyrebaseret ”filler”. Prisen afhænger af ønskede volumen.

Fordele ved intim konturering/foryngelse

•    smertefri - med brugen af overfladisk bedøvelse
•    hurtig og ingen down-time - tager ca en time og kan foretages som ”frokost-pause behandling”
•    sikkert - hyaluronsyrebaseret filler fremkalder fx generelt ingen allergiske reaktioner, sammenpresser ikke blodkarrene og opløses naturligt med tiden
•    naturligt resultat - behandlingen genskaber vævets fylde hvilket fremmer tættere kontakt

Muligheder af intim konturering/foryngelse

•    Volumisering af store kønslæber og behandling af små asymmetrier i de små kønslæber
•    Genskabelse af vævstæthed og elasticitet i den intime zone, tabt som følge af aldersrelaterede og hormonelle ændringer i kroppen, inklusive forandringerne efter fødsel eller efter vægttab
•    Genskabelse af ungdommelig, tonet og æstetisk udseende af intimzonen
•    Behandling af vaginal tørhed
•    Komplement til plastikkirurgi - fremmelse af vævsheling i restitutionsperioden samt mere subtil korrektion af evt assymetri

Proceduren

Intim konturering udføres af en specialuddannet læge. For at udelukke sandsynligheden for infektion og garantere sikkerheden i proceduren, skal patienten i nogle tilfælde podes inden proceduren.
Som forberedelse til intim konturplastik anbefales det at fjerne alt hår i bikiniområdet inden proceduren. Der bruges enten cremebedøvelse eller i nogle tilfælde 2 små indsprøjtninger af lokalbedøvelser på hver side af de storekønslæber.

Efter behandlingen

Et par dage efter behandlingen kan mærkes moderat ubehag i korrektionszonen, samt hævelse (går over spontant inden for 2-4 dage) og blå mærker (forsvinder efter 7-10 dage). Hvis du har brug for fx at give kønslæberne et større volumen, kan du til enhver tid få foretaget yderligere korrektion, men ikke tidligere end efter 7 dage, hvilket er nødvendigt for en objektiv vurdering af resultatet efter den første procedure.

Der anbefales at overholde seksuel hvile i 2-3 dage, at begrænse fysisk aktivitet i 7 dage (fitness, swimmingpool osv.) og undgå sauna eller brugen af varmt badekar.

Resultat

Det æstetiske resultat af proceduren holder i 8-12 måneder, hvorefter proceduren kan gentages.

Intim konturering i dag giver os mulighed for hurtigt og smertefrit at løse mange problemer forbundet med æstetiske småfejl, gendanne harmoni i dit personlige liv og muligvis åbne nye facetter af din seksuelle fornøjelse.