Medicinsk behandling mod hårtab og forbedring af hårvækst

At AROS Hårklinik we focus on both being able to treat baldness surgical with hair transplantation and could prevent further hair loss and promote a closer hair growth with medical treatment. Ofte kan kirurgisk og medicinsk behandling med fordel kombineres. Both treatment forms have been performed for many years, and for both types of treatment there has been a major development. På AROS lægger vi vægt på at tilbyde "state of the art" behandling på både den kirurgiske og den medicinske behandling. Therefore, we offer hair transplantation with FUE technique and hair removal with Smartgraft, and therefore we offer the most advanced medical hair treatment for both men and women.

On this page you can read more about AROS Medical Hair Care:

Hvad er medicinsk hårvækstbehandling?

Vi tilbyder to former for medicinsk behandling mod hårtab. Dels medicinsk hårspray til mænd og kvinder, dels tabletbehandling med Finasterid (kun til mænd).

AROS medicinske hårspray har vi fået specialfremstillet på et anerkendt tysk apotek, der kun forhandler receptpligtig medicin. Den indeholder en kombination af ingredienser, der på hver sin måde er dokumenteret stimulerende for hårvækst. Lokalbehandling til mænd er bl.a. tilsat Finasterid, mens den medicinske hårspray til kvinder bl.a. indeholder det kvindelige kønshormon østrogen.

En af virkningerne ved behandlingen er at hæmme det mandlige kønshormon, dihydrotestosteron (DHT), som der er for meget af, når man lider af mandligt og kvindeligt hårtab. Når DHT hæmmes, bremses yderligere hårtab samtidig med at ny hårvækst stimuleres.

Andre af indholdsstofferne fremmer hårvæksten ved at stimulere blodtilførslen til hårsækkene.

Tabletbehandlingen med Finasterid virker alene ved at hæmme DHT. Alligevel kan 80% forvente en god effekt af denne behandling.

Medicinsk behandling mod hårtab – med og uden hårtransplantation

Medicinsk hårbehandling er relevant uanset, om man får foretaget FUE hårtransplantation eller ej.

Særlig god effekt ses almindeligvis, når håret er jævnt tyndt men ikke helt væk. Hvis du er helt skaldet, er effekten af den medicinske behandling begrænset. Det skyldes, at medicinen kun virker på levedygtige hår.

Får du foretaget en FUE hårtransplantation på AROS, anbefaler vi, at du fortsætter med medicinsk hårvækstbehandling efterfølgende for at opnå et flottere resultat og forebygge et yderligere hårtab.

 

Behandling af mandligt hårtab

Finasterid som tabletbehandling er relevant til de fleste mænd – og det letteste at gøre. Finasterid indtages nemlig bare én gang dagligt.

Lokalbehandling med hårspray er et mere effektivt alternativ, men dyrere og lidt mere besværligt. Med denne behandling opnår man nemlig en synergi af forskellige medikamenter inkl. Finasterid. Desuden er der patienter, der foretrækker lokalbehandling, fordi den kun virker lokalt i hårbunden, hvor hårproduktet påføres. Lokalbehandlingen skal også kun udføres én gang dagligt, ved sengetid.

Behandling ved kvindeligt hårtab

Til behandling af kvinder er der kun lokalbehandling til rådighed. Den medicinske hårspray anvendes 1 gang dagligt (ved sengetid). Produktet skal masseres ind i hårbunden. Hermed stimuleres ny hårvækst og hårtabet bremses, ligeså længe man fortsætter med at anvende produktet. 

Hvornår ses effekt?

Ligesom efter hårtransplantationer kræver det god tålmodighed at opnå og se effekten af medicinsk hårvækstbehandling. Ny hårvækst kan typisk først observeres og vurderes efter nogle måneder. Vi følger, om du opnår den forventede vækst ved densitometerkontroller. Begyndende total kosmetisk effekt af behandlingen i form af tydeligt øget hårpragt ses tidligst efter ½ års behandling, Den fulde effekt kan forventes efter 1 til 1½ år. Ophøres behandlingen, forsvinder de nyvundne hår igen efter få måneder.

 

Hvad er der af bivirkninger?

Der er ingen bivirkninger ved brug af den medicinske hårspray ud over måske lokal hudirritation.

Ved indtag af Finasterid som tabletter oplever ca. 1-2% milde bivirkninger i form af nedsat sexlyst, depression og rejsningsproblemer. Tablet Finasterid mindsker antal af sædceller i sædvæske, så længe behandlingen anvendes. Derfor anbefaler vi altid den medicinske hårspray ved ønsker om at få børn. Har du allerede fået de børn, du skal have, kan tablet Finasterid påbegyndes uden problemer.

Behandlingsforløb

Hvilken hårbehandling, du er egnet til, finder du ud af ved en konsultation hos en af AROS Hårkliniks læger. Hvis der findes indikation for medicinsk behandling med enten Finasterid tabletter eller medicinsk lokalbehandling får du udskrevet recept på medicinen og bliver nøje vejledt i behandlingens udførelse og forløb.

Påbegynder du et medicinsk behandlingsforløb på AROS hårklinik, får du tilbud om løbende kontroller af behandlingseffekten, typisk efter 3 og 9 måneder. I forbindelse med kontrollerne sikrer vi os, at dit behandlingsforløb forløber som det skal, og at de nye hår er på vej.

I den tidlige del af din behandling kan det være vanskeligt selv at se en effekt, fordi de nye hår vokser meget langsomt. Derfor anvender vi vores densitometer (et særligt apparatur til visualisering af hårene) i forbindelse med dine kontroller. Et densitometer giver os mulighed for at se de tidligste resultater af behandlingen og vurdere om der er den rette effekt af behandlingen flere måneder før, det vil være synligt for det blotte øje.

For yderligere info kontaktes AROS Hårklinik mhp. konsultation.

Læs også om FUE hårtransplantation her