Ultralydsscanningens store fordele er, at den er hurtig, sikker, uden bivirkninger eller ubehag. Ultralydsklinikken AROS
Ultralydsklinikken AROS

Hurtig, sikker, uden bivirkninger eller ubehag.
Ultralydsscanning er en af de vigtigste undersøgelser til at påvise sygdomme i kroppen. Dens fordele er mange. Ultralydsscanning er hurtig og sikker, uden bivirkninger eller ubehag. Derfor er det også den metode man bl.a. bruger til at scanne fostre og hjerte.

På AROS Privathospital råder vi over det mest moderne, højopløselige ultralydsudstyr, og du møder altid en speciallæge med stor erfaring i ultralydsscanning.

Hvordan foregår en ultralydsscanning?
En ultralydsundersøgelse tager oftest imellem 15 og 30 minutter, men tidsforbruget kan variere alt efter hvilke organer, der skal undersøges, og hvilke sygdomme der skal undersøges for. Huden over det undersøgte område skal blottes og påføres en klar gel. Selve undersøgelsen er fuldstændig smertefri.

Er der forberedelser til en ultralydsscanning?

Til undersøgelse af maveregionen er det en fordel, hvis du har fastet 4 timer forud. Til undersøgelse af nyrer og urinveje, behøver du ikke at være fastende, men undersøgelsen bliver bedst, hvis du møder med fuld blære. Til de øvrige undersøgelser er der ingen forberedelse.

På Ultralydsklinikken kan vi tilbyde ultralydsscanning af

Hjertet: Hjertekamrenes størrelse og hjertets pumpeevne; hjerteklapper og måle tryk i lungerne

Hals: Lymfeknuder, spytkirtler, skjoldbruskkirtlen. Størrelse, betændelse og/eller knuder (godartet/ondartet). Kan kræve supplerende biopsi(vævsprøve med nål).

Abdomen(maveregionen): Inkluderer lever, milt, galdeveje, bugspytkirtel og nyrer. Man vil typisk undersøge for galdesten, cyster(vandblærer), svulster. Forberedelse: Faste i 4 timer

Urinveje(nyrer og blæreregion): Undersøgelse af nyrestørrelse, afløbsproblemer, blæresten. Desuden vil man i nogle tilfælde kunne finde svulster og nyresten. Forberedelse : Fuld blære

Testikler: Man vil kunne finde svulster, vandbrok, udvidede kar i bi-testiklen. Forberedelse : Ingen

Prostata: Forstørrelse eller kræft. Kan kræve supplerende biopsi(vævsprøve med nål).

Livmoder og æggestokke.

Undersøgelse af aorta(hovedpulsåren inklusive bækkenpulsårer) i maven mhp aneurysmer (karudvidelser)

Dopplerundersøgelse af kar i leveren: Fx ved begyndende skrumpelever og mistanke om forhøjet tryk i leveren.

Dopplerundersøgelse af pulsårer til tarmen: Fx i forbindelse med kroniske, måltidsrelaterede mavegener.

Dopplerundersøgelse af nyrer: Ved nedsat nyrefunktion og forhøjet blodtryk der er svært at justere.

Ultralyd af halspulsårer(carotider).

Ultralyd af de dybe vener på ben og arme: For blodpropper(trombe og insufficiens).

Ultralyd af overfladiske vener for åreknudesygdom.

Ultralyd af muskler, sener og led: Kroniske gener, overbelastning, ansamlinger etc.

Ultralyd af hud, underhud, bugvæg: Knuder, fremmedlegemer, brok etc.

Tjek af brystimplantaters integritet

Moderne brystimplantater kan holde i mange år. Der er mange eksempler på implantater, der selv efter mere end 20 år er helt intakte. Men selv inden for de anerkendte mærker som Eurosilicone, Mentor og McGann findes implantater, der er gået i stykker efter kort tid eller mørnede efter bare 10-15 år.

Da en udskiftningsoperation både er dyr og ikke uden risiko, i værste fald betændelse og tab af implantaterne, kan vi ikke anbefale at man rutinemæssigt, for en sikkerheds skyld får sine implantater udskiftet efter fx 10 eller 15 år. Vi tilbyder i stedet vores patienter at få deres implantater ultralydstjekket, enten hvert fjerde år efter at implantaterne er blevet 10 år gamle, eller hvis man oplever symptomer fra sit bryst så som stramning, hævelse eller ømhed omkring implantaterne.

En erfaren ultralydslæge kan med næsten 100% sikkerhed se, hvis et implantat er gået i stykker. Han kan også afklare om der er væske omkring implantaterne, og den omgivende kapsels tykkelse. Der er lidt større usikkerhed i ultralydsvurderingen: intakt implantat, idet meget små kapselbrist kan være umulige at detektere med ultralyd.

Ultralydklinikken - Speciallæger & tilknyttede medarbejdere