På AROS er dialog & samarbejde nøgleordene. Vi er her for vores patienter. Henrik Ipsen, sengesygeplejerske

Spørgsmål og svar

Det er vigtigt, at du som patient hos os, føler dig tryg og velinformeret. Derfor kan du her finde svar på mange af de spørgsmål, som kan dukke op før, under og efter et behandlingsforløb. Hvis du har andre spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os på telefon: 8741 1111 eller e-mail: mail@arosph.dk

Generelle spørgsmål

Her kan du finde svar på nogle af de generelle spørgsmål, der ofte bliver stillet.

Spørgsmål til lasersygeplejersken

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vores lasersygeplejerske Anita Bjerrum Lehman har fået stillet. Du kan finde mere information om dermatologisk laserklinik her.

Spørgsmål til onkologen

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vores onkolog, Carsten Rytter, har fået stillet. Du kan finde mere information om onkologosik klinik her.

Spørgsmål til plastikkirurgerne

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vores plastikkirurger Ole Momsen, Charlotte Weile & Tine Damsgaard har fået stillet. Du kan finde mere information om Plastikkirurgisk Center her.

 • Hvor længe skal jeg være sygemeldt efter en brystforstørrende operation?

  Du skal regne med at være sygemeldt i en uge. Dette er dog afhængigt af, hvilken type arbejde du udfører.

 • Hvornår må jeg begynde at løbe og træne igen efter en brystforstørrende operation?

  Den første måned må man maksimalt løft et kilo. Som regel må man begynde at løbe og træne tre måneder efter en brystforstørrende operation. Du skal dog være opmærksom på, at dette kan variere fra patient til patient. Du bør derfor altid følge lægens råd og anbefalinger.

 • Hvor længe går der fra jeg har været til konsultation til jeg kan blive opereret?

  På AROS Privathospital har vi ingen ventelister og dermed principielt ingen ventetid. Vi bestræber os på, at der ikke går mere end tre til fire uger fra du kommer til konsultation og til du kan blive opereret. Disse tre ugers ventetid skal dog ses som praktisk ventetid, da det er den tid, det tager for os at planlægge en dags operationsprogram, sørge for personale og koordinere antallet af indlagte patienter. Der tages dog forbehold for ferie og sygdom. Du skal være opmærksom på, at ifølge Sundhedsstyrelsen så skal patienter, der skal have foretaget et kosmetisk indgreb have minimum én uges betænkningstid, før de samtykker til operation.

 • Er der nogle danske kirurger som udfører SmartLipo teknikken frem for de traditionelle fedtsugnings-teknikker?

  Den såkaldte smart lipo er en af tre videreudviklinger af den traditionelle liposuction metode, hvor man forsøger at forbedre teknikken ved at opløse fedtet, før man suger det ud. Dette sker ved Smart Lipo med indføring af en laserelektrode, som vaporiserer (fordamper) fedtcellerne (men også en hel del andre celler) før det smeltede fedt suges ud med et sædvanligt sugerør. Ved de to andre metoder gøres det samme med ultralydsenergi. Det smarte ved disse metoder ligger ikke i et bedre resultat, men en mindre fysisk anstrengelse for kirurgen per pund fedt fjernet. Der et 2 mindre smarte forhold ved disse metoder, som har fået mig til at fravælge dem. Den ene er omkostningerne ved udstyret. Disse fordyrer operationerne betragteligt. Den anden og mere alvorlige er at det giver en øget risiko for nerveskader og vævsdød af den overliggende hud pga. den energi, der afsættes i vævene. Den eneste, mulige fordel for patienten kan være en lidt mindre blødningstendens. Men denne fordel kan opvejes ved den rette teknik til lokal bedøvelse i forbindelse med traditionel liposuction. En teknik som i øvrigt muliggør at operationen i de fleste tilfælde kan udføres uden fuld bedøvelse. Det smarte ved disse metoder er altså helt på den mindre energiske kirurgs side, ikke på patientens.

 • Kan man godt få brystimplantater, selvom man vejer mere, end man burde?

  Ja det kan man godt, men hvis man har øget fylde andre steder på kroppen, kan man overveje at transplantere det overskydende fedt. Man har altså muligheden for at vælge brystforstørrelse enten med implantater eller med fedttransplantation.

 • Hvor meget fylde kan jeg forvente at opnå, hvis jeg vælge at få lavet en brystforstørrelse med mit eget fedt?

  Ved en fedttransplantation til brystforstørrelse skal man påregne at kunne opnå cirka 50 mls tilvækst af overlevende fedtvæv per bryst per behandling. Hvor meget der overlever, dvs hvor meget blivende fylde, der opnås kan først vurderes efter 3 måneder. Ideelt skal der gå 6 mdr. mellem de enkelte behandlinger. Ved konsultationen vurderes om der er egnede fedtdepoter at tage af. Det er desværre ikke muligt at sige hvor meget man skal "tage på", hvis depoterne er for små, da det helt afhænger af hvor den øgede vægt sætter sig på kroppen.

Spørgsmål til rygkirurgen

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vores rygkirurg Masoud Mojaza har fået stillet. Du kan finde mere information om Rygkirurgisk Center her.