Botox behandling af sved uden anvendelse af nerveblokade - dvs. uden ubehagelige bivirkninger

Svær sved på hænder kan behandles effektivt med med Botox. Imidlertid er behandlingen forbundet med ubehagelige bivirkninger, som skyldes nerveblokaden fra den nederste del af underarmen. Selve nerveblokaden kan være smertefuld og kompliceres eventuelt af nerveskade og blødning. Nerveblokaden resulterer i en forbigående svækkelse af muskelkraften i hænderne. Derfor kan man bl.a ikke selv køre bil efter en nerveblokade.

På AROS Privathospital er der udviklet en metode, således at behandlingen kan gives uden anvendelse af nerveblokade. Da behandlingen med Botox ofte må gentages hvert halve år, oplever patienterne det som et stort fremskridt, at behandlingen nu kan tilbydes uden ubehagelige bivirkninger.

Cecilie på 17 år udtaler:
"Jeg vil starte med at sige at jeg er skrækslagen for nåle, men jeg ved hvor meget det hjælper mig med botox i hænderne for at sveden ikke pibler frem i mine håndflader, hvilket jeg er meget hæmmet af i min daglig dag og i min håndbold.

Jeg har fået botox flere gange i hænderne, hvor jeg har fået lagt drop med afslappende midler og blokader i begge håndled, inden de går i gang med indsprøjtningerne, hvor jeg stadig har kunne mærke smerten alligevel nogen steder.

Her i juli fik jeg botox indsprøjtningerne i hænderne På AROS Privathospital. Til forundersøgelsen fik jeg at vide, at de gør det uden bedøvelse, hvilket gjorde mig meget utilpas, og da jeg kom ind til sygeplejersken var jeg bange for hvordan det ville gå.

Sygeplejersken viste mig en maskine som giver indsprøjtningerne og fortalte at de brugte isterninger på huden lige inden indsprøjtningerne. Så jeg sad med en aflang bakke isterninger på hver min side til hver hånd.

Jeg skulle lægge den finger vi skulle starte med på is, indtil jeg synes at den var kold nok, så gav hun indsprøjtningerne på den finger og sådan fortsatte hun til hele hånden var færdig. Hvis jeg kunne mærke lidt smerte, så skulle jeg bare lægge det på is igen og så kunne hun fortsætte.

Jeg er totalt overrasket over hvad is kan gøre, og jeg fældede overhovedet ikke en eneste tåre og smerten var næsten ikke eksisterende. De gange jeg blev bedøvet førhen, har jeg stadig ligget og skreget af smerte, men dette skete ikke ved brug af is. Det var min bedste oplevelse med botox indsprøjtninger i hænderne og jeg håber så meget at jeg fortsat kan få mine behandlinger på AROS fremover.

Virkningen er fantastisk, der er ikke et eneste sted på mine hænder hvor der sniger sig sved ud, hvilket jeg er virkelig glad for. Rigtig god oplevelse og skønt at kunne slippe for ekstra indsprøjtninger til bedøvelse."

Læs mere om behandlingen her >

Tilbage til Nyheder