Krop

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål der ofte bliver stillet til krops-operationer.

 • Hvornår må jeg rette mig helt ud efter abdominalplastik?

  Det er især hvis du har fået syet dine mavemuskler sammen, at det kan være svært at rette sig helt op lige efter operationen. Men du må gerne rette dig ud lige så hurtigt som ømheden tillader det. Det kan dog godt tage nogle dage, hvis dine muskler er syet sammen.

 • Hvor længe må jeg ikke løfte noget efter abdominalplastik?
  for at undgå blødning, og det er ikke tilrådeligt at løfte ret meget de første 2-3 uger for at undgå at fremprovokere væskeansamlinger. Men det er kun hvis du har fået syet mavemusklerne sammen, at du virkeligt skal passe på med løft i lang tid. For at undgå at rive syningen op, skal du faktisk passe på med hvor meget og hvordan du løfter det første halve år, naturligvis i stadig aftagende grad.
 • Hvornår må jeg løfte mit barn på 1 år…. 3 år efter abdominalplastik?

  Hvis du lige har fået barn og har ønske om at få syet dine mavemuskler sammen, er det oftest tilrådeligt at vente med at få udført operationen, indtil dit barn ikke behøver at blive løftet hele tiden. Du skal nemlig passe meget på hvor meget og hvordan du løfter en så tung byrde som et barn (især da hvis det spræller😊)

 • Jeg har mistet taljen og min mave bliver ved med at ”bule” efter min fødsel. Kan det trænes væk eller er der tale om en muskelskade, som bedres ved i kirurgisk indgreb

  Man bør altid genoptræne sine mavemuskler efter en graviditet. Det kan enten medvirke til at de igen vokser sammen omkring mavens midtlinje eller kompensere for at mavemusklerne er skredet fra hinanden. Det er derfor først et år efter sidste graviditet at man endelig kan vurdere om mavemusklerne blivende er skredet så meget fra hinanden eller at man ikke er i stand til at kompensere tilstrækkeligt for det, at det kan være en god ide at få dem syet sammen igen. 


   

 • Jeg har for 7 uger siden fået lavet en stor maveplastikoperation. Jeg har sluppet mit bælte lidt men jeg synes min mave hæver meget op og bliver helt hård. Jeg ser nærmest smågravid ud om aftenen. Er dette normalt? Og bør jeg gå med mavebåndet lidt længere når det er på den måde?

  Det er helt forventeligt at din mave hæver op i løbet af dagen så kort tid efter operationen. Hvis blot hævelsen svinder betydeligt over natten, er alt som det sædvanligvis er. Hævelsestendensen over dagen kan være – aftagende – til stede i et halvt års tid efter en maveopstramning. Så længe du har hævelsestendens er det en god ide at anvende kompression.

 • Hvor lang tid skal der gå før jeg må blive gravid efter min maveopstramningsoperation (abdominalplastik)?
  Det er bedst at få overstået sine graviditeter inden en maveopstramning udføres, da en efterfølgende graviditet altid vil ødelægge resultat af operationen i en eller anden grad.
  Men ellers er det bedst at der går mindst 6 måneder efter operationen, inden du bliver gravid. Det giver den bedste holdbarhed af operationsresultatet
 • Er der nogle danske kirurger som udfører SmartLipo teknikken frem for de traditionelle fedtsugnings-teknikker?
  Den såkaldte smart lipo er en af tre videreudviklinger af den traditionelle liposuction metode, hvor man forsøger at forbedre teknikken ved at opløse fedtet, før man suger det ud. Dette sker ved Smart Lipo med indføring af en laserelektrode, som vaporiserer (fordamper) fedtcellerne (men også en hel del andre celler) før det smeltede fedt suges ud med et sædvanligt sugerør. Ved de to andre metoder gøres det samme med ultralydsenergi. Det smarte ved disse metoder ligger ikke i et bedre resultat, men en mindre fysisk anstrengelse for kirurgen per pund fedt fjernet. Der et 2 mindre smarte forhold ved disse metoder, som har fået mig til at fravælge dem. Den ene er omkostningerne ved udstyret. Disse fordyrer operationerne betragteligt. Den anden og mere alvorlige er at det giver en øget risiko for nerveskader og vævsdød af den overliggende hud pga. den energi, der afsættes i vævene. Den eneste, mulige fordel for patienten kan være en lidt mindre blødningstendens. Men denne fordel kan opvejes ved den rette teknik til lokal bedøvelse i forbindelse med traditionel liposuction. En teknik som i øvrigt muliggør at operationen i de fleste tilfælde kan udføres uden fuld bedøvelse. Det smarte ved disse metoder er altså helt på den mindre energiske kirurgs
  side, ikke på patientens.
 • Erfaring - Fjernelse af paraffinolie
  Allerførst er vi selvfølgelig villige til at komme til undersøgelsen,
  Dog er der lige et par spørgsmål.
  I skriver, at I har gode resultater på området. Gælder det også, hvis olien er lagt korrekt og dermed i musklen? Min søn har som skrevet problemer med kalktal, der suser op og ned, er det noget, der vil bedres? Nyresten en enkelt gang, er det noget, der med evt bedre kalktal, vil bedres? Er det kosmetisk operation, I kan? Hvordan er jeres resultater på området? Hvad koster operation?
  Min søn er tilknyttet Ebbe Eldrup fra Herlev, som har henvist til Rigshospitalet. Her blev vi mødt af en overlæge, der med det samme afskrev mulighed for behandling, da man slet ikke kunne operere for den slags?
  I min søgen efter hjælp stødte jeg på jer? Og en læge i Tyrkiet?

  Selv om det offentlige har mere eller mindre opgivet at hjælpe disse patienter, har vi på AROS efterhånden opbygget gode erfaringer med at normalisere overarmenes udseende ved operativ fjernelse af paraffinaflejringer. Vi har også opnået bedring i armenes funktion og ledbevægelighed, lige som nogle patienter har oplevet bedring af generende snurren i fingrene. Vi har desværre ikke tilstrækkelig lang tids erfaring til med sikkerhed at kunne udtale os omkring en effekt på de tilhørende stofskifteproblemer. Dog har vi en enkelt patient, som i sit kirurgiske behandlingsforløb har opnået en medicin-reduktion. Det er dog langt fra noget bevis på effekt. Prisen for den enkelte operation, som typisk omfatter hele overarmens forside er 35.000 kr + 3000 kr for indlæggelse + 6% patientforsikringsafgift. Den endelige pris afhænger dog altid af hvad den individuelle behandlingsplan bliver.
 • Jeg har en del kammerater der er blevet opereret forskellige steder for fjernelse af paraffin olie i armene. B.la. Ankara Tyrkiet og andre Privathospitaler i DK – Det offentlige sygehus system i Dk. De nævner alle at efter deres operation (2-4 mdr), er armen vokset 50-60 procent igen, pga. armen danner arvæv igen?. Hvordan er dine erfaringer med dette? Og har det noget at gøre med de ikke fjerne nok (de tager bare den nemme del)
  Det har jeg (endnu) ikke oplevet. Men selv om jeg nok er den mest erfarne i Dk udi den her type operationer, så har jeg jo ikke opereret i hundredvis af patienter over mange år, så det ærlige svar er, at jeg ved det ikke.
  Men som sagt er endnu ingen vendt tilbage med den slags oplevelser.
  Der er dog ingen tvivl om at skidtet ”arbejder”. Det er helt oplagt, når man ser hvor lang tid det tager, inden problemerne opstår og det tager jo flere år inden der opstår deciderede hudsår. Så min holdning med den erfaring, jeg har indvundet, er at det drejer sig om at få reduceret mængden af paraffin i vævet så meget og så hurtigt som muligt for at undgå de rigtig grimme skader.
 • Laver i også Brazilian Butt Lift?
  Ja, det har vi gjort siden 2013. Vi har nok bare mere set det og beskrevet det som én af de muligheder, som kropsmodelleringsteknikken byder på. Kropsmodellering forstås som at man fjerner uønskede fedtophobninger på kroppen og bruger det fjernede fedt til at transplantere til områder på kroppen, hvor man ønsker mere fylde, fx balderne. Langt de fleste patienter har hidtil ønsket fyldetilførsel til brysterne, men i de senere år, måske med opkomsten af udtrykket Brazilian Butt Lift ser vi et stigende antal kvinder, der ønsker fyldetilførsel til balderne.
 • Hvilke operationer tilbyder AROS iht. løft af lår?

  Vi tilbyder vi 3 forskellige løsninger: Tangaløft, mini-Tangaløft og hockey-løft.
  Et tangaløft er det mest omfattende og giver en forbedring af både balder, samt øvre yderlår og inderlår.
  Minitangaløft og hockeyløft giver kun forbedring på inderlårene. Forskellen på disse to er at minitangaløftet kun giver forbedring af øvre inderlår, mens hockeyløftet kan stramme hele inderlåret op.
  Til gengæld er arrene efter minitangaløftet skjulte i lyskefurerne, men de efter hockeyløftet vil være synlige på lårenes indersider, evt. helt ned til knæindersider.