Mangeårig erfaring med rekonstruktive plastikkirurgiske operationer

På Plastikkirurgisk Center AROS kan vores temmelig erfarne plastikkirurger til sammen udføre alle former rekonstruktiv plastikkirurgi. Vi sætter en ære i at være med fremme i indførelsen af forbedrede, plastikkirurgiske behandlingsteknikker.

Vi har mangeårig erfaring i brystrekonstruktion pga. medfødte brystdeformiteter eller efter brystkræft samt Postbariatri, plastikkirurgisk korrektion for ekstremt hudoverskud efter stort vægttab. I de senere år har vi været i front med udviklingen af operationsmetoder til ”paraffinarme”, og vi bruger de mest sofistikerede teknikker til fedttransplantation til udbedring af defekter i krops- og ansigtsform, såvel medfødte som opstået efter ulykker.

Brystrekonstruktion
Til sammen har vores plastikkirurger rigtig mange års erfaring med disse operationer, som spænder fra flytning af eget væv over proteser til fedttransplantationer. Der er mange faktorer at tage i betragtning ved valg af rekonstruktionsmetode. Metodevalget kan være begrænset af din krops- og brystbygning, herunder især om du har et egnet hudoverskud dels i brystregionen, dels hvor væv evt. kan tages fra. Læs mere om brystrekonstruktion her >

Hudoverskud efter ekstremt vægttab (Postbariatri)
Plastikkirurgisk Center AROS er som eneste privathospital i region Midt og Nord godkendt af Sundhedsstyrelsen til udførelse af disse operationer for det offentlige. Vores forudgående, mangeårige erfaring med private kropsrestaurerende operationer har haft betydning for dette.

Et vellykket vægttab skæmmes ofte af en udtalt løshed af huden på kroppen, typisk på maveregionen, men evt. også på ryg, arme og ben. Dette giver altid kosmetiske gener, og ved ekstrem løshed kan det også afstedkomme fysiske og psykosociale gener og dermed give adgang til at få sådanne operationer udført som offentlig patient. Læs mere om Postbariatri her >

Samme problemer med hudoverskud kan opstå i ansigtet, og ansigtsrestaurerende operationer er også vores ekspertise. Men da det er ekstremt sjældent, at det kan tilbydes offentlige patienter er disse operationer beskrevet under Kosmetisk Plastikkirurgi - Ansigt.

Paraffinarme
Der går mange mænd rundt og skjuler deres arme, fordi de for typisk 10 år siden har sprøjtet flydende paraffin ind i musklerne som et quick fix til store ”muskuløse” overarme. De første af dem dukkede op og bad om hjælp for cirka 10 år siden. Alle var de trætte af hvad de havde gjort ved sig selv for år tilbage. De fleste er i mellemtiden blevet voksne, har fået gode jobs og er blevet fædre. Eftersom paraffinaflejringerne vokser i størrelse med årene er det først efter de 10 år at disse patienter ”dukker op til overfladen”, fordi de har fået føleforstyrrelser, bevægelsesindskrænkninger og - til sidst- ser det ud til, at de fleste vil få sår, der ikke kan hele pga. paraffinaflejringerne. Nogle er desværre også blevet syge i deres stofskifte, hvilket allerede har kostet mange dødsfald.

Dengang de første patienter dukkede op, var der ingen i lægekredse, der vidste hvordan de kunne hjælpes – heller ikke her i huset. Den internationale lægelitteratur er heller ikke til megen hjælp. Vi har med årene opbygget en stadig mere solid kirurgisk erfaring med disse vanskelige og omfattende operationer. Desuden har vi indgået et samarbejde med endokrinologisk overlæge Ebbe Eldrup, Herlev sygehus mhp. at samle viden om såvel medicinsk som kirurgisk behandling af disse svært ramte patienter.

Fedttransplantationer
Fedttransplantation kan bruges til ikke blot kosmetiske forbedringer, men også til regulære rekonstruktive formål. Teknikken kan bruges til udbedring af ansigtsdeformiteter, medfødte såvel som sygdoms- eller skadebetingede. Teknikken kan også bruges til forbedring af ar, især brandsårsar og kan endda fremme heling af kroniske sår. I nær fremtid vil resultaterne af fedttransplantationer blive kraftigt boostet af stamcelleopdyrkning og – transplantation. Men indtil videre er dissse teknikker økonomisk utilgængelige, og med den rette, raffinerede fedttransplantationsteknik, som vi mestrer på AROS kan ligeværdige resultater opnås på en langt mere kost-effektiv måde.

Diverse
Rekonstruktiv plastikkirurgi spænder vidt – så vidt at det er umuligt at beskrive alle facetter i kort form. Men på Plastikkirurgisk Center AROS dækker vi dem alle.

I flæng kan nævnes

  • operation for hudkræft
  • fjernelse af modermærker, skønhedspletter og fedtknuder - evt. arfri
  • fjernelse af gule kolesterolaflejringer i øjenlåg - arfri
  • operation for armsved – evt. arfri
  • reduktion af fysisk generende indre kønslæber
  • operation for pilonidalcyster
  • rekonstruktion af deforme ører eller nedfaldne øvre og nedre øjenlåg.

Så har du et problem, som du mener kan have en plastikkirurgisk løsning: spørg endelig ved at bruge vores formular på siden her.

Plastikkirurgisk - Speciallæger & tilknyttede behandlere