Artikler & viden

Her vil vi præsentere nogle spændende videnskabelige artikler, som vil bevæge sig lige fra nye undersøgelser, nye behandlingsformer, til ny forskning. Mange af vores behandlere er forskningsaktive og har dermed kendskab til de nyeste teknikker og behandlingsformer inden for deres felt. Vi sætter også en stor ære i at vidensdele på tværs af afdelinger, da dette er med til at gøre det enkelte område endnu bedre. Her vil vi også behandle forskellige spændende sundhedsemner.

Børn med svær astma eller astma, som er svær at behandle, kan dog være svære at identificere, og derfor går der ofte lang tid, inden disse børn bliver færdigudredt og kommer i den rette behandling.

Derfor er speciallæger fra hele Europa gået sammen om nogle anbefalinger, der gerne skal få børn med astma, der er svær at behandle, eller svær astma hurtigere frem til de speciallæger, der har de bedste forudsætninger for at stille en præcis diagnose og få
børnene i den bedst mulige behandling.

Læs mere
Post-operation - hvor implantaterne er placeret højt og Efter implantatet har

Før du tager skridtet til at få en BFO, er det essentielt at forstå, hvad du kan forvente efter indgrebet. Forventningsafstemning spiller en nøglerolle i enhver kosmetisk operation og er afgørende for succes.

Efter en brystforstørrende operation er en hyppig bekymring relateret til implantater, der ikke har 'fundet deres plads'. Det viser sig ved at brysterne ”buler” meget foroven og er tilsvarende underfyldte forneden. Brystvorterne kan også synes at pege nedad, hvilket kan give en uønsket 'bananform'.

Læs mere

Tør vinterhud?

Det er vinter, det er koldt og det blæser … vi har ekstra meget tøj på, når vi er ude og har skruet op for varmen inde.

De fleste af os oplever, at kulde, blæst og lavere temperaturer belaster vores hud. Hudbarrieren svækkes og mister evnen til at beskytte sig, men faktisk er den ekstra centralvarme indendørs også en medvirkende faktor til tør hud i vinterperioden. Når huden udtørres eller dehydreres, som det også hedder, øges risikoen for at udvikle stram(usmidig), sart og irriteret hud, det samme gør risikoen for karsprængninger.

Læs mere

I et nyligt (2023) studie fra Schweitz *) er der rapporteret om 674 tilfælde af uklare linser efter linseoperation, der var udført med sigte på brillefrihed. Dette svarede til 9,9% af alle udførte implantationer med den pågældende linse! Det skal bemærkes, at denne linsetype også har været flittigt brugt i Skandinavien, specielt i Sverige af en af de store aktører på området.

Læs mere

Dette referat præsenterer indsigter fra artiklen "De Ideelle Øjenbryn: Læringer fra Litteraturen." Artiklen opsummerer den aktuelle forskning i litteraturen vedrørende definitionen af det perfekte øjenbryn ud fra et æstetisk perspektiv. Øjenbrynene har en central rolle i at formidle ansigtsudtryk og bidrager samtidig til den samlede harmoni i ansigtet.

Læs mere

Vand er afgørende for kroppens sundhed og funktioner. Det hjælper med at transportere næringsstoffer og ilt til vores celler, opretholde en sund væskebalance, regulere vores kropstemperatur og meget mere. Menneskekroppen består primært af vand (55-80 % afhængigt af alder). Mangel på væske kan føre til træthed, svimmelhed, hovedpine, forstoppelse og tør (dehydreret) hud - og det ønsker vi jo ikke.

Kort sagt er vand💧 afgørende for, at vores hjerne og krop kan fungere optimalt med hensyn til fysisk og mental sundhed og præstation.

Læs mere

Søvn er livsvigtig og vil man optimere sin fysiske og mentale sundhed, er ens søvnkvalitet nr. 1 på listen over de mest vigtige sundhedsområder. Søvnen forbedrer immunforsvaret, styrker hukommelse og kreativitet og er med til at forebygge stress, angst, depression og mange livsstilsygdomme.

En god søvnhygiejne kan ikke blot optimere at du falder i søvn hurtigere men også optimere kvaliteten af din søvn.  Med kvalitet menes der den dybe søvn og REM søvnen, som begge har en helende effekt, der både nulstiller og restaurerer vores krop & hjerne.

Læs mere

Ved korrekt teknik og optimalt patientvalg giver udfyldning af tåretrug med hyaluronsyre (HA)- injektioner mulighed for at opnå øjeblikkelige og holdbare resultater i op til et år efter injektionen. Tåretrug er den gængse betegnelse for de hulninger under øjnene som giver et træt udseende.

HA fyldstof-injektioner blev første gang brugt til at behandle tåretruget i 2005, og siden da har det været en vigtig metode i behandling af hulheder under nedre øjenlåg.

Læs mere

Artiklen : "Udredning og behandling af tinnitus" fra Ugeskriftet for læger -  opsummerer flere studier omkring hvornår sværhedsgraden af tinnitus er afgørende, hvordan det påvirker livskvaliteten, og hvilke testede behandlingsmuligheder er testet og anbefales.

Læs mere
Filler varighed - over 12 mdr.

Mange er i tvivl om hvor længe en filler behandling holder. I artiklen ”Effectiveness and long-acting of the hyaluronic acid injected in the nasolabial fold” har man vha. MR scanning dokumenteret at en hyaluronsyre-filler anbragt I furen imellem næse og kind er effektivt og har en varighed ud over 12 måneder.

Læs mere
  • 1/5