MENU - Kosmetisk Center Rynker, ældet og slap hud

Rynker, ældet og slap hud - flere effektive behandlingsmuligheder

Rynker, ældet og slap hud - flere effektive behandlingsmuligheder

Forekomsten af ​​rynker er et naturligt skridt i ældningen af ​​huden i ansigt, hænder og hals. Lokalisering, dybde og antal af rynker kan variere afhængigt af køn, alder, hudtype og farve, samt genetik. Allerede fra vi er omkring 25 år, går det ned ad bakke med vores hud, så hvis man vil undgå at få rynker, skal man sætte tidligt ind med relevante hudbehandlinger. Huden mister mange af sine beskyttende funktioner, efterhånden som vi ældes, ligesom immunforsvaret nedsættes. Det betyder også, at huden lettere får skader med alderen. Det er altid lettere at forebygge skader, end at reparere dem.

BOOK TID TIL KONSULTATION

Behandlinger til rynker og slap hud

Hvad er rynker?

Rynker er linjer og folder, der ses i huden omkring øjne og læber, på halsen og håndrygge med alderen. Rynker varierer i størrelse, placering, dybde og årsag.

De typiske rynker er:

 • Marionet rynker : lodrette furer, der løber fra hjørnerne af læberne ned til hagen;
 • Kragetæer : ses i øjenkrogene, normalt tynde og overfladiske;
 • Kanin rynker : dannes på den laterale eller øvre flade af næsen, nogle gange divergerende mod det nedre øjenlåg eller kinder;
 • Venus’ ringe : vandrette rynker-folder, der vises på halsen (ligner dybe furer);
 • Tobakspose rynker : lodrette folder, der ses mellem overlæben og næsen.


Årsager til rynker

Man skelner mellem dynamiske/mimiske og statiske rynker. Mimiske rynker er forbigående og opstår under øget ansigtsmuskelaktivitet (for eksempel under latter, undren eller frygt). Med tiden kan de omdannes til statiske/blivende rynker, på grund af gradvist tab af kollagen og elastin i huden. Produktion af naturlig hyalurosyre og fedt i de dybe lag af huden ligeledes falder med alderen, hvilket fører til øget tørhed og etablering af permanente rynker og folder i ansigtet. Rynker på hals, arme og ansigt opstår gradvist i takt med at huden bliver mindre elastisk, mere slap og livløs.

Andre årsager til rynker:

 • Udsættelse for ultraviolet lys. Ultraviolette stråler beskadiger hudens bindevæv, ødelægger elastin og kollagenfibre, hvilket fører til slap hud og for tidlig aldring;
 • Rygning. Tobak trækker blodkarrene sammen, hvilket reducerer tilførslen af næringsstoffer og blod til hudceller, reducerer kollagenproduktionen og fremskynder den naturlige ældningsproces;
 • Alkohol. Alkohol dehydrerer huden og bidrager til forekomsten af ​​rynker på halsen og ansigtet;
 • Eksponering for forurenende stoffer (f.eks. sod, snavs, støv, røg, nitrogendioxid). Faste og flydende partikler tilstopper porerne, hvilket kan føre til ødelæggelse af kollagen.
 • Nogle sygdomme og medicin som tages mod dem kan også fremskynde forekomsten af ​​rynker. Ved behandling af for eksempel kræft påvirker strålebehandling og/eller kemoterapi kræftceller, men fører også til øget følsomhed, afskalning, tørhed, kløe i huden samt dannelse af overfladiske rynker og solskoldningslignende pletter.
 • Undladelse af at fjerne makeup inden sengetid kan også føre til for tidlig fremkomstaf rynker. Kosmetiske rester tilstopper porerne, hvilket begrænser kroppens evne til at restituere.

Typer af ansigts ældning

Udseendet af rynker i ansigtet og hals, deres dybde og antal hænger sammen med aldringstyper. Det er en samlet betegnelse for ansigtets fysik og inkluderer hudtype (tør, fedtet, kombineret, normal), udvikling af ansigtsmuskler - og underliggende knogleskelet samt mængden af subkutant fedt.

 • “Træt” aldringstype. Mat hudfarve, hængende mundvige og øjenlåg, nedsat tonus og turgor i ansigtsmusklerne.Tilstedeværelse af nasolabiale rynker, tåretrug. Denne aldringstype er typisk for normalvægtige europæiske hvide kvinder med en diamantformet/oval ansigtsform og kombineret eller normal hudtype.

 • “Ødematøs”/ “deformerende” aldringstype. Ved en ødematøs form for aldring observeres en ret lille mængde ansigtsrynker, der er ofte tilstede rosacea/karsprængninger, “bulldog”-kinder, poser under øjnene, løs hud og dobbelthage. Man ser det typisk ved overvægtige kvinder, med fedtet eller kombineret hudtype.

 • Smårynket aldringstype. Denne type karakteriseres ved multiple, fine rynker i panden og omkring læberne, kragetæer i øjenkrogene, hængende øjenlåg samt tab af ansigtets volumen, især på kinder. Denne aldringstype forekommer ofte ved skandinaviske slanke kvinder med tør ansigtshud og/eller excessiv mimik, som dyrker meget motion.

 • Muskuløs (muskulær) form for aldring. Her bevares god kæbelinje og der er relativt få overfladiske rynker. Der kan ses dybe nasolabiale folder, folder på panden, rynker på det øvre øjenlåg samt pigmentpletter. Ved den muskulære form for aldring bevares hudens elasticitet frem til ret avanceret alder. Denne type aldring forekommer mest ved asiater, som har lille mængde subkutant fedt, men veludviklede ansigtsmuskler og tyk læderhud.

Kombineret form for aldring. Alle ovenfornævnte aldringstyper kan også forekomme i kombinationer.

Der findes veldokumenterede strategier i behandling af alle ovenfor nævnte aldningstyper, og det er først efter en grundig undersøgelse, at det er muligt at udarbejde en individuel behandlingsplan, som kan inkludere forskellige tiltag, fra udvælg af kosmetiske hudplejeprodukter til Botox-/Filler indsprøjtninger, laser, fedttransplantation og ansigtsløft. Kosmetisk hud og laserklinik AROS kan i tæt samarbejde med Plastikkirurgisk Center AROS sikre dig den bedste og mest alsidige rådgivning og behandling inden for enhver form for dokumenteret kosmetisk hud- og laserbehandling. Vi kan i kraft af vores samlede kompetencer inden for alle veldokumenterede kosmetiske lægefaglige behandlinger, såvel medicinske som kirurgiske, rådgive dig om dine bedste behandlingsmuligheder. Vi sætter en ære i at kunne levere den rigtige behandling med den højeste kvalitet. Derfor har vi sammen med plastikkirurger, karkirurger, øjenkirurger og sågar kæbekirurg på AROS Privathospital det bredeste kosmetiske speciallægefunderede behandlingsrepertoire i Danmark.

Det var betryggende at have den samme professionelle sygeplejerske igennem forløbet. Jeg har følt mig tryg og det har været dejligt at føle at man havde hele paletten af kompetencer og muligheder. Det kan varmt anbefales!

Hanne, 36 år

Altid professionel behandling og kyndig vejledning. Perfekt og naturligt resultat med botox og filler. Tak til Sofie Kjeldsen-Kragh.

Hos Henriette Lose får man altid en god behandling og en god service. Hun er ærlig og arbejder med hjertet. Igennem min tid hos Henriette har jeg opnået et fantastisk resultat, som gør jeg aldrig vil lade andre behandle mig.

Theepha Krishna, 26 år - Hudterapeutisk behandling

"Jeg føler mig altid 100% tryg i Liubas hænder, hendes viden om anti-age spænder bredt fra de traditionelle forslag som botox & filler men også hvis man ønsker mere ”naturlige behandlingsformer” såsom mesoterapi/biorevitalisering."

Mona, mesoterapi behandling

"Alberte formåede at hjælpe mig med, hvad jeg vil kalde en naturlig forskønnelse med minimal behandling efter først en masse snak og vejledning i hud, og hvordan jeg kan passe på mig selv, og hvordan vi også er smukke, som vi er og ikke skal overbehandle. Jeg er nu igang med IPL mod rødme og ar, og jeg er SÅ glad for hele rejsen med hende...”

Ditte, kosmetisk behandling