Mesoterapi & skinbooster behandling - vitalisering og reparation af huden

Mesoterapi & skinbooster behandling - vitalisering og reparation af huden

Formålet er vitalisering og reparation af hud med biologiske midler, som sprøjtes direkte ind i huden i små doser med ultra-tynde nåle.

Ethvert hudområde som mangler spændstighed/ tonus/ glød kan behandles - ansigt, hals, dekolletage, hænder, lår, overarme, maveskind, intimzone. Der findes desuden specielle formuleringer til hårbund til forebyggelse eller standsning af hårtab.

BOOK TID TIL GRATIS KONSULTATION PRISLISTE

Mesoterapi/ skinbooster - fakta

Behandlingstid
Behandlingstid

30-60 min.

Restitutionstid
Restitutionstid

1-2 dage

Resultat
Resultat

30-60 dage

Holdbarhed
Holdbarhed

Vedligeholdes 2 -3 gange om året

Behandlere
Behandlere

Certificeret læge/ sygeplejerske

Konsultation
Konsultation

Gratis

VÆRD AT VIDE

Biorevitaliserings værktøjskassen

For at opnå optimale resultater og opfylde den individuelle huds behov vil man typisk behandle med kombination af forskellige stoffer:

 • Hyaluronsyre  (glycosaminoglycan bestående af gentagne disakkaridkæder) er et meget vigtigt strukturellt element i hudmatrix. Et molekyle hyaluronsyre er i stand til at binde op til 500 molekyler vand og er dermed den vigtigste bestanddel til opretholdelse af fugtbalancen i vævet. Mængden af hyaluronsyre i ung læderhud er høj, derfor fremstår huden lys og fyldig. Fra ca 25-års alderen begynder mængden af hyaluronsyre at falde, med negativ virkning på hudens tonus, tæthed og elasticitet.

Ved mesoterapi med lavmolekylære (kortkædede) hyaluronsyrepræparater opnår man ikke alene øjeblikkelig hydrering pga. vandbindingen, men også stimulering af mikrocirkulation, regulering af oxidationsprocesser og stimulering af fibroblaster til at danne egen hyaluronsyre samt kollagenfibre. Man må ikke forveksle denne type kortkædet hyaluronsyre med de bredt kendte ”Hyaluronsyre Fillere” - de sidstnævnte har en anderledes opbygning og er dermed biokemisk inaktive, dvs fremmer som regel ingen hudstimulerende processer.

 • Polydeoxyribonukleotider /PDRN (deoxyribonukleotidpolymerer/DNA fragmenter af 50 til 2000 basepar) er unikke stoffer med bemærkelsesværdige evner til at fremme regenerering af hud og andet væv.

PDRN findes naturligt i små mængder i alt nydannet væv og påvirker cellevækst og indvækst af nye blodkar i huden. Stoffet til injektioner er typisk fremstillet af laksetestikelvæv. Kliniske undersøgelser har vist, at lakse-PDRN stimulerer fibroblasternes deling samt syntetiske evner, der i sin tur øger hudens kollagenindhold og hermed elasticitet. PDRN har længe været brugt i behandlinger af diabetiske fodsår (alvorlig tilstand med manglende heling af inficerede sår), samt i ortopædiske tilstande såsom plantar fasciitis og andre former for kronisk senebetændelse, hvor de forbedrer heling, lindrer ødemer og smerter. Ydermere bliver stoffet anvendt som et vævsreparationsstimulerende middel ved adskillige dermatologiske tilstande, samt ved mavesår og forbrændinger.

PDRN kan bruges som selvstændig behandlingsmodalitet, eller i kombination med laser eller efter kosmetisk plastikkirurgi.

 • Kollagen type 1 - Kollagen er det vigtigste strukturelle protein i kroppen og udgør størstedelen af proteinindholdet i huden.

Kollagen udgør 80–90% af hudmatrix, hvor proteoglycaner, hyaluronsyre og lignende polymerer udgør resten. Over 90% af kollagenet i kroppen er type I, som har en fibrillær form og er i stand til at binde omkring 50 andre forskellige molekyler in vivo.

Behandlinger med rent kollagen af animalsk oprindelse har længe været kendt i håndtering af kroniske sår, knogledefekter og i tandbehandlinger. Kollagenets vigtigste evne i ophelingsprocesser er at skabe et tredimensionelt ”stillads” for andre komponenter af hudmatrix, og dermed stimulere udfyldning af vævsdefekter med nyt eget kollagen og andre strukturelle bestanddele.

I hudbehandlinger bruges hovedsageligt oprenset kollagen ekstraheret af okse- og heste Achillessener, med henblik på tredimensionel genskabelse af tabte volumina.

 • Vitaminer (A =retinol, C =ascorbinsyre, E= tocopherol, Inosiltol, B1=tiamin, B2=riboflavin, B3=nikotinamid, B5=pantotensyre, B6=pyroxidin, B8=biotin, B9=folinsyre, B10=aminobenzoinsyre, B12=cyanokobalamin). Vitaminer har vigtige funktioner, der er relevante for modvirkning af hudens aldringsproces.
 • C-vitamin er en potent antioxidant, der fremskynder DNA-syntese og er afgørende for kollagensyntesen.
 • A-vitamin er et andet vigtigt vitamin med antioxidantvirkninger, der regulerer regenerering af epidermis og melanocytaktivitet, samt kontrol af talgkirtelaktivitet.
 • E-vitamin er en vigtig komponent med høj antioxidantaktivitet, som bl.a. kontrollerer hudens fysiologiske regenerering og starter reparationsprocesser i tilfælde af hudskade.
 • Inositol er et vitaminlignende stof, der anvendes af celler som signalmolekyle og bidrager til regulering af nogle vigtige indikatorer for cellulær ligevægt, såsom koncentrationen af intracellulær Ca2 +, og opretholdelse af cellemembranens kapacitet.B-vitaminerne er involveret i kontrollen af mange cellefunktioner og fungerer grundlæggende som coenzymer i både syntetiske samt metaboliske celleprocesser.

 • Aminosyrer (Alanin, Arginin, Asparagin, Aspartat, Cystine, Glutamin, Glycin, Histidin, Hydroxyprolin, Isoleucin, Leucine, Lysin, Methionin, Ornithin, Phenylalanin, Prolin,  Serin, Taurin, Threonin, Tryptophan, Tyrosin, Valin)

Adækvat mængde aminosyrer (”byggesten” til proteinproduktion) i umiddelbar nærhed af fibroblasterne er en forudsætning for nydannelse af kollagen, hudens vigtigste støttesktrukur.

 • Coenzymer (TPP/ co-carboxylase, CoA, FAD, NAD, NADP, UTP )

Coenzymer er biokemiske reaktionskatalysatorer. En normal celle er i stand til at syntetisere størstedelen af disse selvstændigt. Men da produktionen af disse er ekstremt energikrævende, er det hensigtsmæssigt at supplere med færdige coenzymer for at lette aldrende fibroblasters opgaver.

 • Antioxidanter (Glutation)

Glutation- og glutationholdige enzymer neutraliserer frie radikaler og peroxidforbindelser dannet som resultat af en ukontrolleret oxidationsproces. Der er enighed blandt forskere om at præmatur cellealdring og død er meget tæt forbundet med reduktion i glutations intracellulære mængde.

 • Nukleotider (Deoxyadenosine, Deoxycytidine, Deoxyguanosine, Deoxythymidine, Methylcytosine)

Disse biokemiske molekyler er essentielle for adskillige biologiske funktioner i animalske celler, herunder opretholdelse og overførsel af genetisk information, energilagring og som signalmolekyler. De tjener som byggestenene til RNA og DNA-molekyler og tillader genreplikation og efterfølgende proteinsyntese.

 

Hvem kan have gavn af Biologisk Mesoterapi

 • Nedsat hudelasticitet
 • Tør og dehydreret hud
 • ”Stresset hud”
 • Fine, overfladiske rynker
 • Grå, grumset, "træt", "ryger" -hud
 • Strækmærker
 • Aknear
 • Misfarvning af hud - pigmentering, alderspletter
 • Ung hud: forebyggelse af tidlig aldring

Proceduren kan bruges som selvstændig behandling eller i kombination med andre æstetiske procedurer, bl.a. for at forberede huden før og efter kosmetiske plastikkirurgiske operationer og/eller fremme opheling efter aggressive procedurer, såsom operationer og laserbehandlinger

Biologisk Mesoterapi kan derudover bruges før og efter eksessiv soleksponering, enten decideret solskoldning eller efter intensiv solferie.

Hvilke områder kan behandles?

Ethvert hudområde som mangler spændstighed/ tonus/ glød kan behandles - ansigt, hals, dekolletage, hænder, lår, overarme, maveskind, intimzone. Der findes desuden specielle formuleringer til hårbund til forebyggelse eller standsning af hårtab.

Hvor mange procedurer kræves?

Der er en vifte forskellige stoffer, som bruges til biorevitalisering. Det er afgørende at præparater og procedureprotokol, bl.a. antal behandlinger, vælges individuelt ud frahudens alder og aktuelle status. Dette kræver en uddannelse og lægefaglig indsigt, som reelt ikke tilbydes i Danmark, hvorfor jeg har måttet videreuddanne mig i to år på Barcelonas universitet.
Ved den første konsultation foretages en grundig hudanalyse. På basis af denne tilrettelægges et individuelt behandlingsprogram.

Det typiske behandlingsforløb varierer fra 3 til 12 procedurer, som udføres med 2-3 ugers interval, alt efter problemstillingen.

Hvornår er resultaterne synlige?

Patienter vil normalt bemærke, at deres hud føles mere smidig, mere fyldig og har færre rynker og streger allerede efter den første session, hvilket yderligere forbedres i løbet af de følgende sessioner. Effekten tiltager i løbet af 1-3 måneder. Efter afslutningen af forløbet anbefales det at vedligeholde resultatet ved at udføre 1 procedure hver 4.-6. måned.

Hvor længe varer den enkelte procedure?

Proceduren varer 30-60 minutter afhængigt af størrelsen af det område, som behandles Den udføres med eller uden cremebedøvelse. Der vil normalt være ingen til lette stikfornemmelse i huden ifm injektionerne, lig med myggestik, før de begynder at gøre ondt.

Er der bivirkninger?

Der er ganske få til ingen bivirkninger ved denne behandling. Allergiske reaktioner kan dog forekomme som ved anvendelse af al anden medicin. Der er kort eller ingen downtime. Let hævelse og rødme er en normal hudreaktion efter proceduren, dette forsvinder inden for en kort periode (1-3 døgn). Patienter kan bære makeup og vende tilbage til normale aktiviteter ca 1 døgn efter behandlingen.

Anbefalinger før og efter proceduren

Der er ingen specifikke begrænsninger inden biorevitaliseringen, men en uge før proceduren anbefales det at undgå aspirin og ikke-steroide antiinflammatoriske medicin mod smerter, feber eller betændelse. Efter proceduren anbefales det at undgå sauna, badekar, swimmingpool og UV-eksponering i 3 til 7 dage. Efter biorevitalisering tilbyder vi vejledning i, hvordan du bedst plejer din hud derhjemme.

Anbefales ikke til følgende

Graviditet og amning;
Autoimmune sygdomme;
Lokale hudinfektioner i det planlagte område;
Akutte infektionssygdomme.

Vores team

"Jeg føler mig altid 100% tryg i Liubas hænder, hendes viden om anti-age spænder bredt fra de traditionelle forslag som botox & filler men også hvis man ønsker mere ”naturlige behandlingsformer” såsom mesoterapi/biorevitalisering."

Mona, mesoterapi behandling