Peeling (syrebehandling) i Aarhus

Peeling (syrebehandling)

Peelings formål er forbedring af hudens tilstand, hvorved man enten kemisk opløser eller på anden vis fjerner overfladiske hudceller. Kemisk eksfoliering er ikke altid en behagelig procedure - afhængig af styrkegraden kan den fremkalde let snurren/varmefornemmelse på huden, og ved visse former betydelige smerter, (i sådanne tilfælde udføres den i fuldbedøvelse). Men de bemærkelsesværdige foryngelsesresultater, opnået efter proceduren, vil hurtigt få dig til at glemme ubehaget.

Hvad er kemisk peeling?
Ved kemisk peeling påføres bestemte eksfolierende stoffer (som regel, syrer) det yderste hudlag, der effektivt fjerner døde celler og derved stimulerer hudens fornyelse. Afhængigt af typen af syrerne, vil dybden og typen af hudpåvirkning, herunder helingsperioden efter peeling og det opnåede resultat, variere betydeligt.

BOOK TID TIL KONSULTATION PRISLISTE

Peeling - fakta

Behandlingstid
Behandlingstid

15-60 min.

Restitutionstid
Restitutionstid

Afhængig af behandlingsdybde

Resultat
Resultat

Øjeblikkeligt / op til 60 dage

Holdbarhed
Holdbarhed

Skal vedligeholdes

Behandlere
Behandlere

Læge & anti-age ekspert

Konsultation
Konsultation

Læge 800,- (fratrækkes behandling)

VÆRD AT VIDE

Der findes tre hovedtyper af peeling

Overfladisk: den blideste, hvor afskalning sker alene i de mest superficielle lag af forhornede celler. Disse typer peeling kan, som regel, udføres af kosmetologer uden læge- eller sygeplejeuddannelse, da virkning er meget skånsom og der er ingen risici ved korrekt brug.

Mellemdyb: denne type kemisk peeling må udføres af Sundhedstyrelsens godkendte læger/sygeplejersker. Den når helt ned til niveau af basalmembranen (det hudlag, hvor, blandt andet, stamcellerne befinder sig) samt fuldstændig fjerne forhornede lag (stratum corneum) i huden. Under denne påvirkning stimuleres hudens vigtigste celler - fibroblaster, der er ansvarlige for produktionen af hyaluronsyre, elastin og kollagen. Proceduren giver envarig effekt og kan tidligst gentages et halvt år senere. Nedetiden er omkring 1 uge.

Dyb: denne form for peeling går endnu dybere og fornyer hele hudens tykkelse, ved at opløse epidermis og påvirke basalmembranen. Det er en form for kontrolleret kemisk forbrænding, hvorefter der naturligt startes en intensiv proces af vævsgenopbygning. Denne type peeling udføres kun på hospitaler under bedøvelse og har langsigtet effekt. Den giver naturligvis også længste nedetid.

Kemisk peeling med syrer er ikke egnet til

 • Nylig solbrændt hud
 • Indtag af medicin, der øger hudens følsomhed over for solen
 • Gravide/ ammende
 • Hudsygdomme generelt og i interesseområdet
 • Sukkersyge
 • Alvorlige former for forhøjet blodtryk, koronar hjertesygdom
 • Kræftsygdomme
 • Øget hudfølsomhed
 • Flere modermærker i interesseområdet

Peeling må udføres tidligst 14 dage efter andre kosmetiske procedurer, der påvirker hudoverfladen (såsom hårfjerning, skrubning, blegning, elektrolyse, mikrodermabrasion).

Hvor mange procedurer kræves?

Kemisk peeling er en ret omfattende procedure, især når der behandles i midterste eller dybe hudlag, så det er nødvendig med pauser mellem sessionerne. Længden af pauserne mellem sessionerne afhænger af den type peeling der bliver anvendt samt patientens individuelle faktorer/ problemstillingerne, og kan variere fra 1 uges- til 1 års tid.

Dyb kemisk peeling i ansigtet udføres en til tre gange i løbet af livet med en pause på minimum et år mellem procedurerne, da effekten på hudceller er meget stærk og der kræves en lang restitution.

Mellemdyb peeling udføres ikke oftere end en gang hver sjette måned eller hvert år, bedst om efteråret eller vinteren, for at udelukke solens påvirkning af huden, der efter proceduren forbliver følsom i minimum 2 måneder.

Overfladisk - ikke oftere end en gang om ugen eller hver 2.uge; det er nødvendigt med 5-6 procedurer for at opnå synlig resultat.

Andre faktorer kan også påvirke hyppigheden af proceduren, for eksempel alder. Med alderen bør pauserne mellem behandlingerne blive længere for at give huden tilstrækkelig hviletid.

Overfladisk - mellemdyb eller dyb peeling?

Kemisk peeling kan løse en række forskellige opgaver for at forbedre hudens udseende, herunder rette op på små defekter og generelt forynge.

Overfladisk peeling udføres ved hjælp af frugt- og/eller mælkesyrer og forbedrer tilførslen af ilt og næringsstoffer til hudens overfladiske celler, hvilket aktiverer blodomløbet og giver ansigtet et friskere og mere strålende overflade. Efter proceduren kan man gå på arbejde /være socialt aktiv.

Proceduren er velegnet til regelmæssig hudpleje af patienter > 40 år og er bedst egnet til problemer som:

 • Grove porer
 • Seborrhea
 • Acne
 • Små fregner
 • Afblegning af intimzonen

Mellemdyb peeling er en procedure med middel intensitet, der kan forårsage brændende fornemmelse, samt hævelse og rødme (som ved intens solskolding). Hudtonen bliver mere uniform og lysner. Der ville være udtalt afskalning af hudens overflade i 3-7 dage. Denne type kan bruges ved patienter i alle aldre og løser følgende problemer:

 • Dyb pigmentering
 • Små rynker
 • Mørke rande under øjnene
 • Tør hud
 • Sløv og slap hud
 • Overfladiske ujævnheder

Dyb peeling er den mest radikale type, som udføres ved hjælp af stoffer, som trænger ind i de nederste lag af epidermis og ødelægger den. Proceduren er smertefuld og kræver bedøvelse.
Denne teknik tillader komplet fornyelse af ydre hudlag og udbedre adskillge defekter:

 • Udglatte dybe rynker
 • Fjerne ar, dyb pigmentering
 • Forårsager hudløft
 • Trin ved kemisk peeling

Peeling proceduren

Uanset typen af peeling er faserne ens og består af følgende punkter.

Grundig konsultation med identifikation af prioriterer og forventningsafstemning. Afrensning. Inden proceduren skal huen renses for støv, snavs og talg. Hermed forberedes
huden til påføring af en egentlig eksfoliant.

Påføring af en kemisk peeling. Syrerne påføres i en bestemt rækkefølge; der kan, alt efter problemstillingerne, påføres 1-5 adskillige syrer i 1-2 lag. Eksponeringstiden for peeling
bestemmes af en specialist.

Neutralisering og vask. Nogen syrer kræver neutralisering og vask, andre bliver efterladt og skal forblive på huden i 6-8 timer, hvorefter de skylles af hjemme med en vatrondel og almindelig vand.

Efter proceduren. Ansigtspleje efter peeling afhænger af typen af den anvandte peeling. Det er meget vigtigt at omhyggeligt pleje huden derhjemme i heleperioden. Specialisten vil udpege de bedst
egnede hjemmeplejeprodukter, og det er patientens opgave at følge alle anbefalingerne samt den obligatoriske brug af solcreme med en beskyttelsesfaktor på 30 eller mere, selv i vinterhalvåret. Korrekt ansigtspleje efter peeling vil give dig mulighed for at minimere risikoen for komplikationer, fremme regenereringsprocesser og beskytte epidermis. Det tager flere dage for hudvæv at komme sig efter overfladisk peeling og op til to uger efter en median. Dyb kemisk peeling vil kræve op til 1 måneders restitution.

Pris på Peeling (syrebehandling)

Helhedsvurdering, medicinsk anti-age, CO2, "liquid laser", PRP/PRF hos læge (fratrækkes behandling) 800,-
Peeling (fra pris) 1.500,-

Vores specialist

Jeg kontaktede Henriette for 5 år siden med en hud, der i den grad trængte til hjælp – og jeg har været fast kunde siden. Den måde Henriette mødte mig på og den forandring hun skabte efter ganske få behandlinger, har jeg ikke oplevet hos andre kosmetologer. Henriette er en meget erfaren og professionel kosmetolog med stor faglig viden og jeg har aldrig været i mere kompetente hænder end hos hende. Hun er et fantastisk menneske, som med nærvær, smil og ægte interesse, skaber en afslappet og tryg stemning, hvor jeg kobler helt af.

Anni, 45 år