Mommy Make-over

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål der ofte bliver stillet til Mommy Make-over

 • Hvor længe skal jeg være indlagt efter operationen?

  Efter en Mommy Makeover-operation er det normalt, at du skal være på hospitalet til næste dag for nøje overvågning og for at sikre, at alt går som planlagt. Denne beslutning træffes normalt under din forundersøgelse.

 • Hvad skal jeg forvente ift smerter efter operationen?

  Efter to større operationer to steder på kroppen på én gang må du forvente betydelige smerter i de første dage. Smerteniveauet varierer afhængigt af de udførte procedurer, fx vil mavemuskelsyning eller brystforstørrelse med implantater typisk medføre flere smerter. Individuel smertelindring er vigtig, og vi sørger for at justere din smertebehandling netop til dit behov, når du er indlagt til dagen efter operationen.

 • Hvad må jeg ikke/skal være opmærksom på efter operationen?

  Blødning: De første 3-4 dage er der risiko for blødning. Derfor skal du holde dig meget i ro og kun gå stille omkring derhjemme. Symptomer på blødning er pludselig hævelse og utilpashed.
  Betændelse: De første 3-4 uger er der risiko for betændelse i det opererede område. Symptomerne er rødme, varme, tiltagende hævelse og feber.
  Sport: Generelt skal man vente et par uger med motion og skrue langsomt op for anstrengelserne. Specielt hvis operationen inkluderer brystimplantater og sammensyning af mavemuskler skal man vente endnu længere.

 • Hvor længe skal jeg sove på ryggen?

  I de første 2-3 uger efter operationen skal du absolut undgå at sove på maven. Du skal helst sove på ryggen, evt. lidt om på siderne. Dette kan være udfordrende for dem, der normalt sover på maven eller på siden. Ved at ligge på maven risikerer du at afflade dine bryster eller - hvis du har fået implantater - at skubbe implantaterne opad, især hvis de er under brystmusklerne. Efter en måned er brysternes form og implantaternes position mere stabil, og du kan begynde at ligge på siden eller evt. på maven i kortere perioder. Efter 3 måneder kan du sove i den position, du ønsker.


  For at gøre det mere komfortabelt at sove på ryggen, kan du overveje at bruge puder til støtte under knæene eller lænden. Dette kan hjælpe med at reducere trykket på de opererede områder og gøre søvnen mere behagelig.

 • Hvordan kommer jeg ud ad sengen efter operationen?

  Makeover-operation kan være udfordrende, især i de første dage efter indgrebet, når du måske føler dig øm og begrænset i bevægelse. Her er en generel fremgangsmåde for at komme ud af sengen på en skånsom måde:


  - Forberedelse: Før du prøver at komme ud af sengen, skal du tage et øjeblik til at evaluere din krops position og overveje, hvor de opererede områder er. Dette hjælper med at minimere risikoen for at placere pres på de opererede områder.
  - Rul: Begynd med at rulle forsigtigt om på siden med knæene bøjede. Dette skåner de opererede områder og gør det lettere at komme ud af sengen.
  - Sæt dig op: Brug dine arme til at skubbe dig op at sidde. Placer dine hænder på madrassen ved siden af dig og skub langsomt op, så du sidder på sengen med dine ben hængende over kanten. Når du sidder på sengen, tag et øjeblik til at sikre, at du føler dig stabil, og at du ikke oplever svimmelhed eller ubehag. Du kan bruge dine arme som støtte, hvis det er nødvendigt.
  - Stå forsigtigt op: Når du er klar og føler dig stabil, kan du forsigtigt stå op fra sengen ved at bruge dine ben til at skubbe dig selv op. Undgå pludselige eller kraftige bevægelser.
  - Tag det langsomt: Gå langsomt og forsigtigt de første par skridt, indtil du føler dig mere komfortabel og sikker på dine fødder.

 • Hvornår må jeg starte på arbejde?

  Din evne til at vende tilbage til arbejde efter en Mommy Makeover-operation vil afhænge af flere faktorer, herunder den type operation, du har fået udført. Har du fået anbragt implantater over eller under brystmuskulaturen og har du fået syet dine mavemuskler sammen.
  Generelt set kan du forvente at tage nogle uger fri fra arbejde efter en Mommy Makeover-operation. Her er nogle generelle retningslinjer:
  - Stillesiddende arbejde: Hvis dit arbejde primært involverer siddearbejde og ikke kræver tung fysisk aktivitet eller løft, kan du måske vende tilbage til arbejde efter 1-2 uger afhængigt af din helingsproces og kirurgens godkendelse.
  - Fysisk Krævende Arbejde: Hvis dit arbejde kræver fysisk anstrengelse, løftning eller aktivitet, kan det tage længere tid, før du kan vende tilbage, muligvis op til 4-6 uger eller mere, afhængigt af din helingsproces.
  - Delvis Tilbagevenden: Nogle mennesker vælger at starte med en delvis arbejdsuge og gradvist øge timerne, når de føler sig mere komfortable og stærkere.

 • Kan jeg selv gøre noget for et flottere resultat?

  Ja, der er flere ting, du selv kan gøre for at bidrage til et flottere resultat efter en Mommy Makeover-operation:
  - Følg kirurgens rådgivning: Det vigtigste er at følge din kirurgs instruktioner om efterbehandling nøje. Dette inkluderer brugen af kompressionsundertøj, medicin og eventuelle øvelser eller bevægelsesrestriktioner.
  - Sund livsstil: Oprethold en sund livsstil med en afbalanceret kost. Dette kan hjælpe med at opretholde de kirurgiske resultater og fremme helingen.
  - Hydrering: Drik tilstrækkeligt med vand for at holde din krop hydreret, hvilket er vigtigt for helingsprocessen og hudens sundhed.
  - Undgå rygning og alkohol: Hvis du ryger, skal du stoppe, da rygning kan påvirke helingsprocessen negativt. Reducer eller undgå alkoholforbrug, da det også kan påvirke helingen.
  - Solskærme: Beskyt de udsatte områder fra solen for et flottere ar. Brug solcreme og dæk områderne med englehud de første 3-6 mdr.
  - Arpleje: Følg din kirurgs anbefalinger vedrørende arpleje, herunder brug af cremer og massageteknikker, hvis det er relevant. På AROS Privathospital tilbyder vores kosmetolog armassage.

 • Hvor længe skal jeg bruge mavebælte og støttebh?

  Hvis du har fået udført et brystløft eller – reduktion anbefales det at bære den medfølgende BH både dag og nat i de første 3 uger efter operationen for at understøtte arrene og brysternes form. Derefter skal du fortsætte med at bære den om dagen i yderligere 3 uger. Du kan tage BH'en af under badet og når den skal vaskes. Undgå at bruge en bøjle-BH i de første 3 måneder.
  Mavebæltet skal modvirke blødning og dæmpe hævelse. De første 14 dage skal du have det på dag og nat og efter 14 dage, skal du kun bære det i dagstiden. Hvis du har fået syet mavemusklerne sammen, skal du anvende mavebæltet i minimum 3 mdr.

 • Kan man blive gravid og få børn efter en mommy makeover?

  Ja, det er normalt muligt at blive gravid og få børn efter en Mommy Makeover-operation. Mommy Makeover er en samlebetegnelse for kosmetiske kirurgiske procedurer, der normalt udføres for at forbedre kroppens udseende efter graviditet og amning. De påvirker ikke din evne til at blive gravid eller få børn i fremtiden.
  Dog er det vigtigt at forstå, at graviditet efter en Mommy Makeover kan påvirke de kirurgiske resultater. Graviditet kan medføre ændringer i kroppen, herunder vægtøgning og udstrækning af huden, der kan påvirke de områder, der tidligere er blevet behandlet. Derfor anbefales det først at få udført Mommy Makeover, når du er færdig med at få børn for at bevare de kirurgiske resultater længst muligt.

 • Kan man få en mommy makeover betalt af det offentlige?

  Det er ikke muligt at få en mommy makeover betalt af det offentlige, da det vil blive vurderet som en “kosmetisk indikation.
  Se det som en investering i dig selv