Håndforyngelse & resultaterne af 31 videnskabelige undersøgelser

Artiklen "Hand Rejuvenation: A Systematic Review of Techniques, Outcomes, and Complications" opsummerer og evaluerer systematisk teknikker, resultater og komplikationer ved kirurgisk og ikke-kirurgisk håndforyngelse.

Håndforyngelse er en samlebetegnelse for en række æstetiske indgreb rettet mod at forbedre udseendet af aldrende hænder. I takt med at huden på hænderne ældes, kan flere æstetiske skavanker opstå.

  • Almindeligvis bliver håndryggens blodårer, sener og knoglekonturer mere fremtrædende pga. tab af fedtvæv under huden.

  • Hudkvaliteten falder med alderen, læderhuden tynder ud og  bliver mere slap.

  • Endelig er hænderne særligt eksponerede for UV-lys i løbet af levetiden, hvilket fører til ændringer i hudpigmentering, såkaldte solskader.

Artiklen præsenterer resultaterne af 31 videnskabelige undersøgelser, som er blevet publiceret de sidste 5 år. Artiklerne omhandlede forskellige håndforyngelsesteknikker. De fleste teknikker beskrev resultater af behandling for tab af fedtvævsfylde under huden med enten filler (ikke-permanent, semi-permanent) eller fedttransplantation. Men der præsenteres også teknikker til revitalisering af huden med vitamincocktail,  peeling, fedtstamcellestimulering, polylactidsyre behandling mm.

Gennemsnitsalderen på patienterne var 56 år, men behandlingerne inkluderede patienter fra helt ned til 21 år til helt op til 82 år. Der blev ikke observeret større komplikationer ved nogen af teknikkerne, og de beskrevne mindre komplikationer såsom hævelse og smerte var forbigående. Behandlingerne viste gode æstetiske resultater, og artiklen konkluderer at der findes både sikre og effektive behandlinger, som kan reducere alderstegn på hænder.

Læs hele artiklen om Håndforyngelse her (på engelsk) >

På Kosmetisk Center AROS tilbyder vi disse behandlinger, både mod tab af vævsfylde, forbedring af hudkvalitet og fjernelse af pigmentpletter på håndrygge.

Læs mere om behandlingsmulighederne her >

Tilbage til Artikler