Fedttransplantation til bryster er en sikker behandling, nu også dokumentation for at metoden er uden risiko for brystkræft

På Plastikkirurgisk Center AROS var vi for godt 5 år siden med i forreste linje i indførelse og udvikling af fedttransplantationsteknikken. Vi tilbyder disse behandlinger kosmetisk til restaurering af fylde i ansigt og forøgelse af fylde på bryster, lægge og balder, og vi tilbyder behandlingen rekonstruktivt, primært til brystrekonstruktion. Netop i forbindelse med især brystrekonstruktion, men også kosmetisk brystforstørrelse har det været fagligt omdiskuteret om fedttransplantation til bryster kan medføre en øget risiko for brystkræft. Der er nu i et anerkendt tidsskrift udkommet en større artikel, som dokumenterer at fedttransplantation ikke giver nogen forøget risiko for brystkræft. Hermed er denne teoretiske frygt tilbagevist.

Artiklens positive konklusion baserer sig på en opfølgning af 322 patienter, som har fået foretaget brystrekonstruktion med fedttransplantation. Patienterne er blevet fulgt i gennemsnit 4,6 år uden at der blev fundet det mindste tegn på en sammenhæng med genopstået brystkræft. Vi kan derfor nu med endnu større sindsro tilbyde fedttransplantation til vores patienter, en operationsmetode, der udmærker sig ved en meget lille komplikationsrisiko og ved ikke at efterlade ar.

Læs hele artiklen her >

Tilbage til Artikler