Hvad er de reelle bivirkninger ved HIFU?

Behandlingen er sikker, effektiv og smertefri. Under dele af behandlingen kan der opstå en lettere varmefornemmelse i det behandlede område. Der kan forekomme lidt hævelse i skeden og øget udfåd de første dage. Der er hidtil ikke set sår, blødninger eller andre alvorligere bivirkninger af HIFU-behandling af denne type.

Indenfor de seneste måneder har de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, udtrykt betænkelighed overfor behandlingen, idet man frygter, at behandlingen på lang sigt kan føre til arvævsdannelse. Dette bygger hovedsaglig på teoretiske overvejelser og ikke så meget på faktisk rapporterede tilfælde. Mere end 20 millioner kvinder er på verdensplan behandlet med forskellige HIFU-teknikker, uden at man efter korrekt udført behandling har observeret væsentlige komplikationer. Dette står i modsætning til diverse laserbehandlinger, hvor der er rapporteret flere tilfælde af komplikationer - men dog stadig få i forhold til antallet af udførte behandlinger.

Du kan læse mere om FDAs betænkeligheder på nedenstående links:
Artikel i BT  https://www.bt.dk/samfund/myndigheder-advarer-kvinder-mod-vaginal-opstramning

Artiklen indeholder en fejl, idet ovenfor nævnte varmefornemmelse fremstilles som om, de behandlede kvinder klagede over smerter. Dette er forkert. Kvinderne registrerede blot varmefornemmelsen, men kunne problemfrit gennemføre behandlingen.
https://www.cnbc.com/2018/07/30/vaginal-rejuvenation-brings-serious-risks-for-women-fda-says.html

Hvad er skede HIFU?
HIFU (Høj Intensitet Fokuseret Ultralyd) vaginal opstramning bruger en ikke-invasiv ultralyds fokuseringsteknik til direkte styrkelse af  slimhinder og af underhudens muskel- og bindevævslag, det såkaldte SMAS-lag.


Hvad kan behandlingen bruges til?
Det primære mål med behandlingen er at opnå en øget fasthed og opstramning af skedens væv. Behandlingen fører desuden ofte til en forbedring i forhold til urininkontinens, urinvejsinfektioner og overgangsalderbetinget skedekatar, vaginal atrofi eller vulvovaginitis (tørhed, svie og smerter i skeden, øget udflåd). Det vil oftest også medføre et bedre sexliv.
Du kan læse mere om de forskellige muligheder for minimal invasiv behandling af vaginal atrofi, vaginal opstramning og lettere inkontinens her:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5560421/

UROLOGISK KLINIK AROS
Læs mere om behandlingen på Urologisk Klinik her >

Tilbage til Artikler