Søvnforsker: Alle patienter med hjerte-kar-sygdomme bør udredes for søvnapnø

Søvnapnø er udbredt i den danske befolkning, men der er formodentlig ret store mørketal og mange mennesker har ikke fået stillet diagnosen og er derfor ubehandlet. Tilstanden kan være alvorlig og medfører ofte dårlig trivsel pga. kronisk træthed, og er desuden en risikofaktor ved mange forskellige sygdomme, herunder forhøjet blodtryk, atrieflimmer og blodpropper både i hjerte og hjerne.

I et større amerikansk studie, publiceret i Sleep Medicine i 2021, fandt man en markant sammenhæng mellem søvnapnø og hjerte-kar-sygdom, hvor ca. halvdelen af disse patienter foruden hjerte-kar-sygdomme også havde behandlingskrævende søvnapnø.

På denne baggrund har man fra Dansk Selskab for Søvnmedicin anbefalet at alle hjertepatienter undersøges for søvnapnø. Hjerte-karsygdom er udbredt i befolkningen. Hvert år rammes 12-13,000 danskere af en blodprop i hjertet, 20,000 får enten en hjerneblødning, en blodprop i hjernen eller TCI, og 170,000 danskere lever med en apopleksidiagnose.

Behandlingen af søvnapnø med CPAP enkel og meget effektiv og kan muligvis forebygge hjerte-kar-sygdom.

Læs hele artiklen her >

På AROS Privathospital tilbyder vi højt specialiceret udredning og behandling af søvnproblemer, herunder snorken og søvnapnø, både hos børn og voksne. Din tryghed er vores vigtigste  prioritet. Derfor lægger vi vægt på en nøje undersøgelse og behandlingsplanlægning –altid med udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Vi har et stærkt team af speciallæger med mangeårig erfaring inden for søvn og søvnapnø. Udredning, behandling og opfølgning foregår hos den samme speciallæge.

Læs mere om vores behandlingstilbud her >

Tilbage til Artikler