Henrik Ipsen - AROS Privathospital
På AROS er dialog & samarbejde nøgleordene. Vi er her for vores patienter. Henrik Ipsen, sengesygeplejerske

AROS indgår i spændende smerteprojekt

”RecoveryRX” er et apparat, som kan bruges til behandling af smerter. Det består af en 3-4 cm stor flad enhed, hvori der sidder et batteri. Fra denne enhed går en ca. 2 mm tyk tråd i en slynge ud og tilbage igen. Batteriet danner en vedvarende, pulserende elektromagnetisk spænding indenfor det areal som slyngen dækker over, og virker ca. 10 cm i dybden.

Elektromagnetiske impulser er blevet brugt til smertebehandling gennem flere år. Teorien er at de elektromagnetiske impulser går ned i vævet i det beskadigede område og stabiliserer cellerne, således mængden af smerteimpulser fra området nedsættes. Der er ligeledes indikationer for at stabiliseringen desuden mindsker hævelse i området og fremmer helingen.

”RecoveryRX” er allerede godkendt i USA til smertebehandling i forbindelse med brystforstørrende operationer, brystformindskende operationer og brystløft. Der er ikke registreret gener eller bivirkninger ved brug af ”RecoveryRX”. De næste ca. 6 måneder vil alle i øvrigt raske patienter, som ønsker brystforstørrelse med protese anbragt under brystmusklen, blive bedt om deltagelse i et projekt, hvor vi vil undersøge effekten af ”RecoveryRX” til postoperative smerter.

Undersøgelsen udføres i samarbejde med Plastikkirurgisk afdeling, Århus Universitetshospital.

”RecoveryRX”-produkterne, der bruges i undersøgelsen, er sponsoreret af producenten:

”Actipatch Scandinavia”.

Tilbage til Nyheder