AROS Privathospital får ny leder af karkirurgisk klinik

Speciallæge i karkirurgi, Nikolaj Grøndal, overtager ledelsen af karkirurgisk klinik på AROS Privathospital, hvor han blandt andet skal hjælpe åreknudepatienter med den nyeste skumbehandling.

Åreknuder er en hyppigt forekommende lidelse, som et stigende antal patienter søger hjælp til at komme af med.  På Karkirurgisk Klinik ved AROS Privathospital har denne efterspørgsel været tydelig, og hospitalet har derfor haft fokus på at tilbyde en bred og tidssvarende palet af behandlinger, herunder særligt den skånsomme skummetode. Derfor er Nikolaj Grøndal nu ansat som leder af den karkirurgiske klinik.

– Vi har i flere år kunnet tilbyde kirurgisk behandling af åreknuder på et meget højt niveau. Men i de seneste år har den meget enklere skumbehandling vundet kraftigt frem. Med Nikolaj Grøndal i spidsen af vores karkirurgiske klinik kan vi endelig tilbyde denne forståeligt meget efterspurgte behandlingsform, uden at vi mister kompetencerne til at tilbyde kirurgisk behandling på højt niveau, siger Ole Momsen, administrerende direktør på AROS Privathospital.

Åreknuder rammer omkring 30 procent af kvinder og 15 procent af mænd og udover at være kosmetisk skæmmende, involverer åreknuder ofte gener som smerte, eksem, hævelse og i slemme tilfælde sår, der ikke heler.  

Skræddersyet behandling
Nikolaj Grøndal arbejder til daglig som overlæge på karkirurgisk afdeling på Regionshospitalet Viborg, hvor han siden 2007 har været med til at etablere og forske i skumbehandling samt de mere konventionelle behandlingsformer.

– Skumteknikken har vist sig som en meget skånsom, effektiv og ganske ufarlig metode til at komme åreknuder til livs. Vi behandler dem indefra ved at injicere et skummende middel, der får åreknuderne til at skrumpe i stedet for at fjerne dem med en operation, forklarer Nikolaj Grøndal.

Han vurderer, at omkring 80 procent af opgaverne på AROS Privathospital bliver behandling af åreknudepatienter, mens de resterende 20 procent er patienter med kredsløbslidelser som åreforkalkning og andre sygdomme i pulsårerne.

– Mest af alt glæder jeg mig til at have langt større indflydelse på behandlingstilbuddene. Åreknudebehandling handler i dag om at finde den rigtige metode, og ved AROS får jeg flere muligheder for at skræddersy behandlingen til den enkelte patient, forklarer Nikolaj Grøndal.

På samme vis som de øvrige 24 tilknyttede speciallæger indgår Nikolaj Grøndal som partner i AROS Privathospital.

Tilbage til Nyheder