AROS Privathospital må lave alle brystrekonstruktioner på offentlige patienter

Hvert år lancerer Sundhedsstyrelsen den såkaldte specialeplan, som definerer, hvilke sygehuse der i offentligt regi må udføre hvilke operationer og behandlinger. I den nye specialeplan for 2017 og 2018 har styrelsen for første gang tilkendt AROS Privathospital retten til at udføre alle typer af brystrekonstruktioner på kvinder, der har mistet et eller begge bryster i forbindelse med brystkræft. AROS Privathospital bliver dermed et privat alternativ, når de offentlige sygehuse ikke har kapaciteten. AROS Privathospital har hele tiden haft tilladelse til at rekonstruere bryster med implantater eller med patientens eget fedt, men altså og nu også med flytning af patientens væv – den såkaldte laprekonstruktion.

De avancerede lapoperationer, hvor hud fra mave eller ryg bruges til at rekonstruere det nye bryst, tilbydes kun på to private plastikkirurgiske hospitaler i Danmark – hvoraf AROS Privathospital nu er det ene.

– Sundhedsstyrelsens beslutning er selvfølgelig et stort skulderklap til Tine Damsgaard og mig. Det er en anerkendelse af det arbejde, vi har lavet i mange år. Som makkerpar er vi de kirurger, der har lavet flest laprekonstruktioner i Jylland, og derfor er det naturligt nok, at AROS Privathospital har fået tilkendt retten at udføre denne type operation på patienter fra det offentlige system, fortæller Ole Momsen, speciallæge i plastikkirurgi og direktør i AROS Privathospital.

Ole Momsen har 31 års erfaring i kirurgi – heraf 22 år som speciallæge i plastikkirurgi. Han og kollegaen Tine Damsgaard har således udført hundredvis af laprekonstruktioner på patienter i det offentlige system. På AROS Privathospital har de hidtil kun kunnet udføre disse operationer på patienter, der qua en sundhedsforsikring kan vælge et privathospital i stedet for det offentlige. Men nu siden specialeplanens ikrafttræden har AROS Privathospital også fået henvist rekonstruktionspatienter næsten ugentligt fra det offentlige sundhedsvæsen.

SE FØR/EFTER FOTOGALLERI FRA BRYSTREKONSTRUKTIONER HER >

Tilbage til Nyheder