AROS Privathospital tilbyder vaginal opstramning med ultralyd

Som det første privathospital i Danmark, tilbyder AROS Privathospital nu en effektiv og skånsom ultralydsbehandling til at opstramme, revitalisere og dermed forynge skedevæggen. HIFU-behandlingen (High Intensity Focused Ultrasound) blev oprindeligt udviklet til at fjerne kræft i leveren, men læger fandt hurtigt ud af, at strålerne også kunne bruges til at stimulere muskulatur, bindevæv og slimhinder til at skabe nyt væv. HIFU-behandling bliver udført ambulant på AROS Privathopital i Skejby ved Aarhus af erfarne speciallæger i urologi.

– Mange kvinder oplever seksuelle problemer med tørre slimhinder, hvilket kan gøre samleje smertefuldt. Disse kvinder kan opnå en betydeligt forbedret fugtighed med HIFU-behandlingen. Vi oplever også mange kvinder, der har født et par børn, og som føler, at de ikke er så stramme, som de gerne vil være. Til dette formål hjælper ultralydsstrålerne ved at stimulere musklerne i bækkenbunden til at udvikle ekstra væv og dermed stramme op, forklarer Sven Fuglsig, speciallæge i urologi og leder af urologisk klinik på AROS Privathospital.

Urolog Charlotte Graugaard forklarer:
Behandlingen varer en halv time og kræver som oftest tre omgange med 30 dage mellem hver behandling. Kvinder med velfungerende slimhinder behøver dog ikke den sidste behandling. Effekten af HIFU-behandlingen varer fra 18 til 24 måneder, og Charlotte anbefaler en enkelt vedligeholdelsesbehandling hver 12. til 18. måned.

Behandlingen er skånsom og bivirkningerne få. De fleste vil opleve en varmeudvikling under selve behandlingen samt øget udflåd i dagene umiddelbart efter behandlingen. Kvinderne kan genoptage seksuallivet efter tre-fire dage.

Læs mere om Urologisk klinik her >

Tilbage til Nyheder