Botox mod sexsmerter

Hver femte kvinde døjer med underlivssmerter, men mange gør ikke noget ved de tabubelagte lidelser.

Det får nu to overlæger og forskere fra Aarhus Universitetshospital med speciale i underlivssmerter - Mette Meinert og Allan Ryhammer - til at gå nye veje i behandlingen af lidelserne.

Sammen skal de arbejde på Klinik for Underlivssmerter på AROS Privathospital i Skejby - landets første tværfaglige gynækologiske smerteklinik, hvor de to læger vil arbejde tæt sammen med sexologisk rådgiver Sus Rasmussen.

Her vil de blandt andet afhjælpe samlejesmerter ved at indsprøjte Botox i bækkenbundsmusklerne. Den nye behandling tilbydes på nuværende tidspunkt i Aarhus og København, og det forventes, at klinikker i resten af landet hurtigt følger efter.

- Underlivssmerter er en skjult folkesygdom. 15-20 procent af kvinderne i den fødedygtige alder lever med den slags, men kun halvdelen søger hjælp. Det skyldes, at lidelserne er tabubelagte, og at mange ikke ved, at der kan gøres noget. Op mod halvdelen af kvinderne vil kunne hjælpes endnu bedre på en tværfaglig klinik, hvor man kan trække på en palet af specialister med særlig viden om underlivssmerter. Vi kan tage patienter ind uden ventetid, og behandlingsgarantien giver mulighed for at få forløbet betalt af det offentlige, forklarer Mette Meinert.

Se artiklen her >

Tilbage til Nyheder