Det er vigtigt at lytte til sig selv

Siden jeg var barn, har jeg haft hængende øjne, og jeg har altid undret mig over, hvad det kunne skyldes. Jeg har ofte kæmpet med at åbne mine øjne, og anstrengelserne resulterede i slem hovedpine. I juni 2012 fik jeg af lægerne diagnosen myasteni, som er en muskelsygdom, hvor symptomerne er øget træthed i musklerne, heriblandt øjenlågenes løftemuskler. Da jeg ikke kunne mærke nogen effekt af medicinen, talte jeg igen med min neurolog, om det kunne være en idé med en øjenlågsoperation. Han kunne ikke sige, om indgrebet ville forbedre mine symptomer, men jeg ville alligevel prøve, om ikke operationen kunne hjælpe mig. Jeg valgte AROS Privathospital, da der var kort ventetid, og jeg fik det anbefalet af en veninde.

Jeg blev opereret i juni 2017, hvor jeg fik strammet øjenlågenes løftemuskler op. Operationen varede kun en time, og jeg følte mig i trygge hænder i hele processen. Personalet gav sig god tid til at sætte mig grundigt ind i forløbet på forhånd. Hævelserne forsvandt allerede efter en kort periode.

Efter operationen har jeg ikke længere problemer med mine øjenlåg. Jeg har desuden mindre hovedpine, da jeg ikke længere skal anstrenge mig for at holde mine øjne åbne. Både jeg selv og min omgangskreds kan se, at jeg ser friskere ud. Jeg er meget glad for, at jeg valgte operationen, som bekræftede min fornemmelse af, at det ikke var myasteni, men bare forstrakte løftemuskler, der var årsagen til mine problemer med de hængende øjenlåg. Da jeg stadig var i overvejelsesfasen, hørte jeg mange fordomme omkring mit valg. ”Du er så ung, og det fjerner jo ikke din sygdom” har jeg hørt flere gange. Men jeg er glad for, at jeg valgte at lytte til mig selv, for jeg er gladere, når jeg ser mig i spejlet, og føler mig raskere i hverdagen.

Denise, Århus – operation af øvre øjenlåg

Se flere cases her >

OBS: Billederne er ikke af Denise, men af en anden patient, der har fået foretaget præcis samme behandling.

Tilbage til Nyheder