Fjernelse af paraffinaflejringer

Denne unge mand har som så mange andre været på jagt efter store muskler i sine yngre dage. I dag er han er 26 år. Han fortæller at han altid har været muskuløs, men ville have større overarme. Flere år efter er han begyndt at mærke de alvorlige konsekvenser af at sprøjte paraffinolie direkte i sine overarme. Han har valgt selv at betale for operationerne – og paraffinen skal bare væk. Udover hans arme gør ondt, fortæller han, at han er blevet nyresyg af olien, forklaringen er, at olien skader nyrerne og skaber en slags ’undtagelsestilstand’ i kroppen, så den opsuger farligt høje koncentrationer af kalk i kroppen.

I jagten på store, svulmende overarme har der altid været personer i bodybuildermiljøet, der har fundet genveje. I de seneste år har en ny og farlig tendens spredt sig. Flere bodybuildere sprøjter tyktflydende paraffinolie direkte ind i især overarme, nakke og brystmuskler for at pumpe musklerne kunstigt større. Så godt som alle fortryder efter nogle år deres selvbehandling,

Stadig stigende antal mænd, der beder om hjælp til at komme af med paraffinolien og ikke mindst den funktionsnedsættelse og de smerter, den forårsager i armene.

Ole Momsen har med succes udført operationer, der fjerner store mængder af paraffinolien i de deforme arme. Disse operationer er langvarige, komplicerede og blodige, men udført rigtigt, og inden problemerne er blevet for alvorlige, kan han hjælpe patienterne tilbage til normalt fungerende og udseende arme. Nogle paraffin-misbrugere kommer først meget sent og kan derfor være så ilde tilredt, at en operation ikke længere er mulig. Risikoen for at miste førligheden i armene og amputation er så stor, at patienterne må leve med smerterne resten af livet.

SE FØR OG EFTER-BILLEDER HER >

 

Tilbage til Nyheder