Flere får flyttet rundt på fedtet – nu også til balderne

Fedttransplantation hitter hos kvinder, der på én gang vil have større bryster eller balder og mindre mave eller lår.
Kropsmodellering med fedttransplantation er et besnærende behandlingskoncept for mange kvinder, der på den måde kan slå to fluer med ét smæk. Da priserne samtidig starter på samme niveau som traditionelle brystoperationer, bruges kropsmodellering stadig oftere. Nu ikke alene til naturlig forstørrelse af bryster, men også som metode til forbedring af underkroppens form – ved reduktion af taljemål samtidig med forstørrelse og modellering af balderne.

Plastikkirurgerne Ole Momsen og Tine Damsgaard fra AROS Privathospital var de første til at udføre kosmetiske fedttransplantationer herhjemme. Ifølge Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi har tusindvis af danskere nu fået større bryster med eget fedt, og selskabets medlemmer mærker den stigende efterspørgsel over hele landet.

– Flere efterspørger et alternativ til brystimplantater, og samtidig interesserer danske kvinder sig i stigende grad for større balder. Her kan mange opnå en win-win-effekt ved på én gang at reducere uønskede buler ét sted og tilføre manglende fylde andetsteds. Det kræver blot en passende mængde fedt. På bare det seneste år har vi haft mere end en fordobling i kosmetiske fedttransplantationer, og vi laver nu et pænt tocifret antal om måneden, forklarer Ole Momsen.

Populært hos nybagte mødre
Ifølge plastikkirurg Charlotte Weile fra AROS Privathospital er metoden særlig populær hos nybagte mødre, der efter graviditet og amning ønsker en løftet, mere fyldig barm og samtidig gerne vil af med fedt andre steder på kroppen. En anden vigtig målgruppe er kvinder, der ønsker at få fjernet deres silikoneimplantater uden helt at miste fylden.

– Når kvinderne taber sig igen efter fødslen, forsvinder fylden fra brysterne først, mens den forsvinder sidst fra mave, hofter og lår. Med fedttransplantation kan man flytte uønsket fedt til et sted, hvor det er ønsket. Patienterne kan forlade hospitalet umiddelbart efter behandlingerne, som typisk udføres i lokalbedøvelse og ikke efterlader ar. Indgrebet er enkelt og smertefrit, og risikoen for komplikationer er meget lille. Ved større brystforstørrelser kræves dog flere behandlinger, siger hun.

Tilbage til Nyheder