HIFU - vaginal opstramning - Nyhed!

AROS Privathospital kan nu som de første i Danmark tilbyde en effektiv og skånsom behandling i form af vaginal opstramning ved anvendelse af HIFU.

Vaginal opstramning ved hjælp af høj intensitets fokuseret ultralyd (HIFU).

Mange kvinder oplever, at fødsler og den naturlige aldringsproces bevirker, at vagina (skeden) med tiden bliver slappere og ofte bliver mere åben og hængende. Dette ledsages ofte af tørhed, irritation og eventuelt infektioner, som kan have en udtalt indvirkning på sexlivet, og  hos mange optræder desuden begyndende vandladningsproblemer med inkontinens i større eller mindre grad. Disse symptomer kan yderligere forværres i forbindelse med overgangsalderen.

AROS Privathospital kan nu som de første i Danmark tilbyde en effektiv og skånsom behandling af vaginal opstramning  med HIFU.

HIFU er en ikke-invasiv ultralydsbaseret teknik, som fokuserer direkte på dybereliggende bindevævslag og muskulatur. Den fokuserede energi fra ultralydsbølgerne kan styres direkte til den ønskede dybde, så der opnås en påvirkning af det ønskede bindevæv og muskulatur uden at omkringliggende normalt væv tager skade. Herved fås en reorganisering og nydannelse af elastisk bindevæv med opstramning af skedevæggen, øgning af slimhindens tykkelse og styrkelse af muskulaturen til følge. Samtidig opnås en øget fugtighed af skedens indre, hvilket nedsætter risikoen for ubehag ved samleje og irritation af skedens slimhinder. Endelig vil ledsagende inkontinens i en del tilfælde bedres som følge af behandlingen.

HIFU er i modsætning til laserbehandling ikke-invasiv, smertefri og forårsager ikke blødning. En behandling tager omkring 25 minutter. De første timer efter proceduren kan slimhinderne være let hævede, og der kan optræde små hvide pletter enkelte steder efter behandlingen. Enkelte oplever lidt øget mængde udflåd de første dage efter behandlingen.

Der er ingen forholdsregler ud over vanlig hygiejne efter behandlingen, som kan gentages 1 måned senere. De fleste vil have behov for 3 behandlinger og derefter eventuelt én årlig vedligeholdelsesbehandling.

Sexlivet kan genoptages 1 uge efter behandlingen.

Læs mere om HIFU behandlingen & Urologisk klinik her >

Tilbage til Nyheder