International hårekspert forfiner behandlingen for hårtab på AROS Privathospital

Smartgraft er navnet på en regulær gamechanger inden for behandling af hårtab. Den unikke teknik har gjort hårtransplantation mere skånsom og dermed også mere populær. Europas eneste Smartgraft-maskine står på AROS Privathospital i Aarhus, hvor plastikkirurgerne har tilbudt behandlingen i halvandet år. Den internationalt anerkendte hårtekniker Michael Barge, som afholder hårtransplantationskurser i hele verden, har netop afholdt en masterclass i hårdesign, hvorefter kirurgernes evne til at designe en flot hårpragt er blevet yderligere forfinet. Amerikanske Michael Barge har over 25 års erfaring med hårtransplantation og besidder en exceptionel viden om, hvordan hårene skal tilpasses den enkeltes hovedform og hårtype.  

– Michael Barge har forbedret vores teknikker hele vejen rundt. Der er enormt mange ting, vi skal overveje, når vi transplanterer: Hvilken retning skal hårene vende, og skal man plante et eller flere hår samme sted? Han er kommet med en masse gode råd, der har gjort vores designstrategi mere strømlinet. For os er det vigtigste, at resultatet bliver naturligt og flot, så patienten er tilfreds, fortæller Louise Jul Bondo, der er plastikkirurg ved AROS Privathospital.

Hvor man før fjernede et større stykke hud, når hårene skulle høstes, kan kirurgerne plukke hårene i små områder ad gangen med Smartgraft. Resultatet er en mere skånsom behandling uden synlige ar og med hurtigere restitution. Hårene bliver høstet fra baghovedet, hvor hårene er genetisk forudbestemt til ikke at falde af. Denne egenskab bevarer hårene, når de bliver placeret på issen og tindingerne, og mellem 90 og 95 procent af hårene lever videre efter transplantationen – flest når man anvender Smartgraft til høstning.

Læs mere om Smartgraft her >

Tilbage til Nyheder