Henrik Ipsen - AROS Privathospital
På AROS er dialog & samarbejde nøgleordene. Vi er her for vores patienter. Henrik Ipsen, sengesygeplejerske

Smerter i underlivet?

På AROS Privathospital åbner nu en Gynækologisk Klinik ved speciallæge i gynækologi, Mette Meinert. Gynækologisk Klinik tilbyder undersøgelse og behandling for de fleste almindelige underlivssygdomme, såsom blødningsforstyrrelser, celleforandringer og nedsynkning.

Som et helt nyt behandlingstilbud åbner Klinik for Underlivssmerter som en del af Gynækologisk Klinik. Klinikken er den hidtil eneste af sin art i Danmark, der tilbyder højt specialiseret, tværfaglig behandling af alle former for underlivssmerter.

Klinikken ledes af Mette Meinert, som er ansat som speciallæge ved hhv. Endometriose-klinikken og Vulva-klinikken på Gynækologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Skejby.

- Ofte skyldes underlivssmerter sygdom i underlivsorganerne, som ved endometriose, hvor livmoderslimhinden sidder uden for livmoderen og giver anledning til smerter og ofte også nedsat fertilitet, Andre kvinder har svie og smerter ved skedeåbningen og smerter ved samleje, fortæller Mette Meinert. . Denne tilstand kaldes vulvodyni. Vulvodyni kan behandles med lokalbedøvende salve, massage, medicin mod perifere nervesmerter. Desuden kan nogle patienter have gavn af Botox injektion i bækkenbundsmusklerne. Botox virker både smertestillende og har effekt på spændte, ømme, korte muskler. I nogle tilfælde skyldes kroniske smerter ikke en lidelse i underlivsorganerne, men derimod muskelspændinger i underlivet. Udover at give anledning til smerter, kan dette umuliggøre almindeligt seksuelt samliv.

Klinikken lægger vægt på tværfaglig behandling af endometriose, vulvodyni, muskelspændinger i underlivet og andre former for underlivsrelaterede smerter. I klinikken kan man derfor blive behandlet af erfarne fysioterapeuter med særlig viden på området, ligesom er der tilknyttet en sygeplejerske, en psykolog og en specialist i sexologisk rådgivning.

- Muskelspændinger og sexologiske problemstillinger er sjældent noget man kan operere for. På vores klinik har vi som noget helt nyt mulighed for at give patienterne et helhedsorienteret, tværfagligt tilbud, udtaler Mads Riiskjær.

Ved behov er der også mulighed for behandling ved urinvejskirurg Allan Ryhammer med særlig viden om smerter i urinblæren eller ved en narkoselæge, specialiseret i medikamentel smertebehandling.

Tilbage til Nyheder