Tabuiseret svedsygdom giver begrænsninger socialt og arbejdsmæssigt

Undersøgelse konkluderer, at svedsygdom forringer livskvaliteten. Ronni Andersen lider af overdreven svedproduktion, og han bruger specialdesignet tøj, når han skal være sammen med andre mennesker. Vores dygtige behandlersygeplejerske, Dunja Kirkebæk er også interviewet i artiklen og fortæller om sit arbejde hos Svedklinikken på AROS Privathospital.  Dunja  har været med til at starte Svedklinikken op på AROS Privathospital, hvor hun behandler patienter med hyperhidrose. Hun bekræfter, at mange oplever begrænsninger i hverdagen, og det går ud over livskvaliteten.
 
Dunja udtaler "En af mine patienter ville være politimand, men han svedte så meget i hænderne, at han ikke kunne holde fast på håndjern og knippel. En anden droppede sit job som sygeplejerske, da hun ikke kunne holde fast på sprøjten. Socialt kan konsekvenserne være, at man ikke har lyst til at tage på en date eller gå til fest".

Det anslås, at mellem 3 - 3,5 % af befolkningen lider af Hyperhidrose. Mennesker med Hyperhidrose har væsentlig dårligere livskvalitet i deres sociale og arbejdsmæssige liv end dem med hudsygdomme som psoriasis, eksem og akne.

LÆS ARTIKLEN
Læs hele interviewet med Ronni og Dunja Kirkebæk fra Svedklinikken her >

SVEDKLINIKKEN AROS
Læs mere om Svedklinikken og Dunja ved at klikke her >

Tilbage til Nyheder