Padraig O'Leary har i flere år arbejdet med robotkirurgi i forbindelse med behandling af både god- og ondartet sygdomme i svælget. Øre- Næse- Hals - AROS

Padraig O'Leary Speciallæge i Øre,- næse og halskirurgi

Kort om

Padraig O'Leary er speciallæge i øre-, næse- og halskirurgi og er ansat på Aarhus Universitetshospital. Til daglig arbejder han inden for hoved- og halskirurgi, hvor han diagnosticerer og behandler sygdomme i mund, hals, strube, stemmebånd, svælget og spiserøret. Han har en lang erfaring inden for både robotkirurgiske og laserkirurgiske behandlinger. Derudover besidder han en bred viden og erfaring inden for basal øre-, næse- og halskirurgi, herunder pladsforbedrende næsekirurgi, samt diagnosticering og behandling af søvnapnø.

Pádraig har desuden specialiseret sig i udredning og behandling af patienter med synkebesvær (dysfagi). Han udfører  specialiserede synkefunktionsundersøgelser og behandlinger af patienter med spise- og synkeproblemer, både som følge af behandling for kræftsygdomme og for godartede tilstande. 


Padraig udtaler:
”Vi spiser ikke kun for overlevelse, vi spiser for at nyde livet, sammen med familie og venner. En god synkefunktion er ikke kun en betingelse for en god sundhed, men også for en god livskvalitet . For mig, er det vigtig at undersøge årsagen til synkebesvær grundigt så jeg kan hjælpe patienten tilbage til at have en god synkefunktion igen, og dermed en bedre livskvalitet”.

Erfaring

2010 Massachusetts Eye and Ear Infirmary, Boston. Klinisk træning.

2011 Lægevidenskabelig kandidat, Aarhus Universitet.

2013 Royal Hospital for Children, Glasgow, Scotland, Coblation-kursus for tonsillektomi (fjernelse / reduktion af mandler)

2015 Hospital of the University of Pennsylvania, Philadelphia, USA. Transoral Robotic Surgery kursus

2018 Speciallæge i Øre-, næse-, halskirurgi.

2018- d.d. Ansættelse på hovedhalskirurgisk afdeling, Aarhus Universitetshospital,

2020 Masters of Swallowing Dissorders, ESSD og Barcelona Universitet.

2021 Strasbourg Frankrig, Transoral Robotic Surgery kursus


Medlemsskaber og Bestyrelsesposter
Medlem Dansk Selskab for Hoved- og Halskirurgi

Medlem Dansk Selskab for Otolaryngologi, Hoved- og halskirurgi

Medlem Dansk laryngologisk selskab

Medlem European Society for Swallowing Disorders

Bestyrelsesmedlem Dansk Selskab Dysfagi

National repræsentant European Dysphagia Council