I Aarhus ligger der en lille perle – et privathospital i verdensklasse.

Som ganske ung var der ingen problemer, men som jeg voksede til og blev voksen stoppede min hage på et eller andet tidspunkt med at vokse. Længe tænkte jeg ikke videre over det, men da studierne var overståede, og pengene blev større begyndte jeg at overveje om noget kunne gøres ved den disproportion som jeg kunne se hver aften foran spejlet med tandbørsten i hånden. Igen og igen slog jeg tanken fra mig, men en aften på YouTube faldt jeg over hageimplantater som kunne sættes ind ved en mindre operation og uden de store gener.

Næste dag gik jeg i gang med at ringe rundt i Danmark for at finde et sted der kunne gøre det. Alle steder sagde de nej, men til sidst blev jeg refereret videre til Aros I Aarhus ved Ole Momsen. Jeg fik bestilt en konsultation, og så gik turen mod Aarhus.

En sød sekretær tog venligt imod i receptionen og gav mig straks en kop kaffe og en blød stol. Ganske kort tid efter kom Ole ud og bad mig komme med ind. Overrasket over den manglende ventetid tog jeg min stadig fyldte kop kaffe med i hånden ind på hans kontor.

Jeg er selv en type der værdsætter ærlighed og et ligefremt væsen og da Ole indledte konsultationen med ordene: ”Jeg kan sgu godt se hvad jeg skal hjælpe dig med!”, vidste jeg at han var manden jeg ville have til at operere mig. Jeg fik nu nogle valg som jeg skulle gå hjem og tænke over. Ole mente at et hageimplantat alene ikke kunne gøre det, men at kæben også skulle med og så skulle jeg overveje om det skulle være custom made implantater eller standart implantater, men hvilket var til en noget dyrere pris – ca. dobbelt op.

Hjemme tog det dog ikke længe før jeg var sikker. Ens ansigt er ikke noget man skal tage chancer med. Jeg ville have den bedste kirurg, på det bedste hospital med de bedste materialer. Næste dag ringede jeg til Ole, og sagde at vi kørte!

Jeg fik lavet en CT-scanning af knoglerne, og med de billeder i hånden gik Ole i gang med at forhandle den endelige form med det amerikanske firma, deres konsulenter og ikke mindst Danmarks bedste kæbekirurg, John Jensen, som skulle operere sammen med Ole. Jeg ventede og ventede, men vidste at der blev arbejdet hårdt bag scenen. Ole holdt mig løbende opdateret om hvor langt de var i processen.

Endelig var alle parter blevet enige om det optimale implantat, og jeg skulle mødes med Ole i Aarhus til den endelige godkendelse. På forhånd havde jeg fået en 3D-version jeg kunne sidde hjemme og kigge på, og det så fantastisk ud. I Aarhus gennemgik Ole planen sammen med mig og de mange overvejelser bag som hele teamet havde drøftet. Implantatet var en kombination af æstetik, ansigtsmål, vævs strækkeevne, risikovurdering og mine ønsker. Jeg var tilfreds med resultatet og vi aftalte en dato for operationen.

Ca. et halvt år efter første møde i Aarhus blev operationen bestilt. Jeg ankom ved middagstid med en tandbørste i hånden, og så overtog Aros hele situationen. Jeg fik en enestue og hospitalstøj. En yderst kompetent sygeplejerske briefede mig om de praktiske foranstaltninger, og så kom Ole og John ind og hilste på en sidste gang. Begge i højt humør over at skulle lave en så spændende operation – og endda med custom made implantater.

På operationsstuen var der en afslappet stemning, og man havde fornemmelsen at det var håndplukkede topprofessionelle folk der vidste hvad de havde med at gøre. Jeg kom selvfølgelig i fuld narkose, og husker intet andet fra operationen end engle og sød musik. Da jeg vågnede havde jeg en smule smerter, men ikke mere end at en sjat smertestillende direkte i droppet gjorde en ende på det.

Den efterfølgende nat tilbragte jeg på Aros, og der var én sygeplejerske per to patienter og ingen larm på gangene. Jeg trykkede på en knap og inden for 10 sekunder stod en sygeplejerske på stuen – nærmest lettet over at få lov til at hjælpe med noget.

Næste dag tog jeg hjem og ugen efter var jeg på arbejdet igen. Hævelsen tog nogle måneder om helt at forsvinde, men det gulerod der ligger i langsomt at se mere og mere af resultatet gjorde det hele til en leg. Jeg fik blot et enkelt problem med sårskorper i bunden af det operationssår, der var inde i munden, men efter en email tog Ole sig af det allerede dagen efter i Aarhus.

Samlet set satte Aros standarden for hvordan det offentlige sygehusvæsen burde være, men aldrig bliver. Alle var topprofessionelle og venligheden kendte ingen grænser. Operationen kostede en del penge, men var hver en femøre værd, og jeg gjorde det til enhver tid igen uden at blinke.

Jeg sætter meget stor pris på den gennemskuelighed og ærlighed der var hele vejen igennem. Det var tydeligt at mærke, at Ole var en ildsjæl, der brændte for sit fag og hele tiden satte min tryghed i og kvalitet i højsædet.

Jesper Vinter-Thomsen

 

 

Tilbage til Patienternes udtalelser