Årsager og teknisk udførelse af en udvidet kønslæbereduktion

I den internationale artikel ”Trilobal methods for composite reduction labiaplasty” beskrives årsager og teknisk udførelse af en udvidet kønslæbereduktion, som adresserer det problem, som nogle har, nemlig at clitorisregionen kommer til at stå tilbage som en påfaldende synlig ”tap” efter en sædvanlig reduktion af for store indre kønslæber. Artiklen er skrevet i Kina, hvor sådanne operationer må udføres også, hvis den voksne kvinde alene er æstetisk generet. Men ikke overraskende kan artiklen dokumentere at de fleste patienter, nemlig 58,8% er både funktionelt og æstetisk generede og kun 12,5% alene var æstetisk generet. I Danmark må man kun får reduceret sine kønslæber, hvis der er fysiske gener.

Artiklen beskriver en udmærket kirurgisk teknik, som vi også benytter her på Plastikkirurgisk Center AROS, hvor man lægger vægt på at skabe et så naturligt udseende som muligt også for de patienter, hvor clitorisregionen er påfaldende fremstående. Det skal dog understreges, at hos nogle kvinder er selve clitoris så stor, at det ikke er muligt at få den helt ned i niveau med de normale kønslæber.

Endelig dokumenterer artiklen også vores erfaring, nemlig at langt de fleste, i artiklen 95,9% er tilfredse med at have fået udført operationen.

Læs hele artiklen her >

Læs mere om behandlingsmulighederne her >

Tilbage til Artikler