Abnorm svedtendens og spytproduktion med særlig vægt på Botox

Artiklen ”Botulinum toxin treatment….” giver en videnskabelig oversigt over anerkendte behandlinger af lokaliseret abnorm svedtendens og spytproduktion med særlig vægt på Botox.
Af artiklen fremgår at Botox spiller en fremtrædende rolle i behandlingen af især håndsved og armsved. Men Botox kan også bruges til dæmpning af abnorm svedtendens andre steder på ansigt og krop som beskrevet i artiklens tabel 1.

Til behandlingen af armsved beskrives også lokal kirurgisk behandling som en mere indgribende, men til gengæld også med permanent virkning. Også til netop armsved er der dukket nyere ikke invasive behandlinger med mikrobølger og fokuseret ultralyd op. Disse behandlingsprincipper kræver gentagne behandlinger for at nå op på samme effektivitet som den kirurgiske behandling.
Behandling af fodsved med Botox er meget smertevoldende, hvorfor artiklen her fremhæver det smertefri om end mere tidskrævende alternativ: Iontoforese.

Den tidligere så berømmede kirurgiske behandling med overskæring af nervestrenge langs rygraden til behandling af hånd- og armsved afvises i artiklen, dels pga. operationens alvorlige risici, dels fordi mindst 10% af de opererede fortryder operationen, fordi den har udløst svær kompensatorisk abnorm svedtendens på nedre del af kroppen, især fødderne.

På AROS Svedklinik anbefaler vi Botoxbehandling af håndsved og evt. armsved. Men for patienter plaget af armsved tilbyder vi også den mere definitive lokale kirurgiske behandling enten som en svedkirtelsugning eller en svedkirtelbortskæring. Til fodsved anbefaler vi vores Iontoforesebehandling, som netop for fodsved er let at udføre som hjemmebehandling og som et smertefrit alternativ til Botoxbehandlingen.

KLIK HER FOR AT LÆSE HELE ARTIKLEN >

KLIK HER FOR AT LÆSE MERE OM SVEDKLINIKKEN >

Tilbage til Artikler