Ansigtets skelet modelleres hele livet og skeletforandringer har stor andel i de typiske aldersforandringer

Plastikkirurger anskuer traditionelt ansigtets aldersforandringer som alene forårsaget af skader i huden og nedsynkning af underliggende bløddele (fedt-, sene- og muskelvæv).

Dermed overser man en meget vigtig komponent, nemlig de forandringer, der sker i ansigtsskelettet. Artiklen Changes in the Facial Skeleton With Aging: Implications and Clinical Applications in Facial Rejuvenation dokumenterer, at ansigtets skelet om modelleres hele livet og at skeletforandringer har stor andel i de typiske aldersforandringer, man ser i ansigtstrækkene.

CT-scanningsstudier viser at skeletforandringerne især finder sted omkring øjnene og I mellemansigtet. Størstedelen af forandringerne består i at skelettet skrumper. Det giver sig udtryk i vigende kindben og dermed hulheder omkring øjnene. Knoglen under næsefløjene skrumper også, hvilket bidrager til de dybe furer neden for næsefløjene og nedsynkningen af læberne. Disse knogleforandringer beskrives og illustreres overbevisende i artiklen. Skeletforandringerne er naturligvis ikke lige udtalte hos alle mennesker og indtræffer også i forskelligt tempo. Men i de tilfælde hvor de i høj grad bidraget til et ansigts ældning, er det vigtigt, at man som plastikkirurg har tilstrækkelig indsigt til at stille den rigtige diagnose og til at tilbyde den rigtige behandling. Oftest er det et samspil af forandringer i skelet og bløddelsvæv, der belaster nogen med udvikling af uheldige ansigtstræk, og så bør man kunne tilbyde den tilsvarende rette behandling. Det er derfor, at vi på AROS har et tæt samarbejde imellem plastikkirurger og kæbekirurger, så vi altid kan tilbyde den optimale behandling.

Den optimale behandling er dog ikke det samme som den mest komplicerede. Vi vil altid prøve om vi kan nå vores patienters behandlingsmål på den simpleste måde, fx med anvendelse af filler, fedtsugning eller fedttransplantation, når problemet forkert fordeling af ansigtsfylden. Og nogle gange er den optimale behandling en kombination af flere behandlingstyper. Det er derfor at vi på Kosmetisk Center lægger vægt på at beherske dem alle.

Læs hele artiklen om "Betydningen af skeletforandringerne ift. de typiske aldersforandringer" (på engelsk) >

Ønsker du at vide mere om vores behandlinger så læs mere på Kæbekirurgisk Klinik her >

Læs mere om Kosmetisk Center her >

Tilbage til Artikler