Håndsved kan i dag med færrest bivirkninger behandles med Botoxindsprøjtninger

Plagsom håndsved kan i dag med færrest bivirkninger behandles med Botoxindsprøjtninger. Men Botoxbehandling af håndsved kan have to bivirkninger, som overstiger den ellers gode effekt på svedproduktionen. Den første er smerte ved indsprøjtningen af Botox i hånd og fingre. Den anden er efterfølgende muskelsvækkelse i hånden.

Artiklen ”Treatment of palmar hyperhidrosis with Botulinum Toxin” beskriver hvordan man med et instrument til sikring af en fast indsprøjtningsdybde kan opnå dels at indsprøjtningen ikke føles mere smertende end hvis der anvendes lokalbedøvelse i håndleddet, dels at der kan opnås en meget mindre og kortere varende muskelsvækkelse.

Vi har på AROS videreudviklet dette koncept med anvendelse af en ”pistol” til indsprøjtningerne, således at vi dels har fuld kontrol med indstiksdybden, dels giver en helt nøjagtig dosis Botox per indstik. Dermed kan vi præstere helt at undgå muskelsvækkelse. Supplerende til de deraf følgende mindre smertevoldende indsprøjtninger anvender vi kulde lokal bedøvelse, således at vi kan komme endnu nærmere en smertefri Botoxbehandling af håndsved.

"Vores mål for behandling af ekstrem sved i hænder, har fra starten været netop at finde en metode, hvorpå vi med fuld kontrol kan behandle - uden bivirkninger. Det har vi fundet og det er med stor tilfredsstillelse at vi kan gøre patienterne svedfri uden at de får gener i form af efterfølgende muskelsvækkelse i hånden. Dunja Kirkebæk, AROS Svedklinik"

LÆS HELE ARTIKLEN HER >

LÆS MERE OM BEHANDLINGEN PÅ AROS SVEDKLINIK VED AT KLIKKE HER >

Tilbage til Artikler