Effektiv behandling af håndsved på Svedklinikken AROS

Behandling af håndsved
På AROS Svedklinik har vi god erfaring med at behandle håndsved med Botulinum toxin, også kaldet Botox, et effektivt lægemiddel til behandling af hyperhidrose. Ved at sprøjte Botox ind i det svedende område mindskes signalvejen fra nerveenderne til svedkirtlerne, hvorved svedproduktionen hæmmes. Det er en yderst effektiv behandling.

Botulinum toxin er et potent nervegiftstof udvundet fra bakterien Clostridium Botulinum. Men til behandlingsformål bliver Botulinum toxin fortyndet med saltvand, så det på ingen måde er farligt. Botox bliver også brugt til behandling af eksempelvis migræne og spasme.

Effekten af Botox varer 4-6 måneder, og skal gentages 2-4 gange om året. Mere end 90 % af patienter med hyperhidrose er tilfredse med behandlingen. De første måneder efter behandlingen oplever patienter typisk at være helt tørre, hvorefter der sker en langsom tilbagekomst af svedtendensen, indtil næste behandling bliver nødvendig. Man skal være opmærksom på, at effekten af indsprøjtningerne i mange tilfælde først indtræder nogle dage efter behandlingen, i enkelte tilfælde kan der gå op til en uge.

Med en Mesogun (doseringspistol) kan vi give medicinen i præcise mængder og i præcis dybde og fordeling i håndfladerne for at give den ønskede effekt og mindske risikoen for bivirkning. Behandlingen tager ca. 30 minutter. Den eneste mulige bivirkning er midlertidig nedsættelse af muskelkraften i hænderne. Men denne indtræder uhyre sjældent med vores set up i præcis behandling ved brug af mesugun.

VÆRD AT VIDE

Behandling helt uden ubehagelige bivirkninger

På AROS Privathospital er der udviklet en metode, således at behandlingen kan gives uden anvendelse af nerveblokade.

Selve nerveblokaden kan være smertefuld og kompliceres eventuelt af nerveskade og blødning. Nerveblokaden resulterer i en forbigående svækkelse af muskelkraften i hænderne. Derfor kan man bl.a ikke selv køre bil efter en nerveblokade.

Da behandlingen med Botox ofte må gentages hvert halve år, oplever patienterne det som et stort fremskridt, at behandlingen nu kan tilbydes uden ubehagelige bivirkninger.

Andre alternativer

Andre alternativer til Botox behandling er medicinsk behandling eller iontoforese (se under fodsved). Derfor; hvis du sveder på hænder og overvejer Botox behandling, anbefaler vi at du booker en tid hos vores dermatolog Knud Kragballe som hjælper med at finde rette behandling til dig. Vi vil effektivt hjælpe dig igennem et udredningsforløb og finde frem til rette behandling. Det offentlige giver tilskud til visse behandlingstyper men det kræver et udredningsforløb og henvisning og derfor anbefaler vi patienter at gå denne vej når Botox behandling overvejes på hænder (samt fødder, hoved og axil)

Vi hjælper dig igennem et effektivt udredningsforløb og til en afklaring om din behandling.