Operation for skæv næseskillevæg og forstørrede næsemuslinger

Quote

Livet igennem har jeg døjet med dårlig luftpassage i næsen, der har medført betydelige gener i hverdagen. Min næse tilstoppede konstant og måtte hele tiden pudses, så jeg gik næsten altid rundt med papir i lommen. Samtidig betød den ringe luftgennemstrømning, at jeg sov dårligt og snorkede voldsomt, ligesom den generede, når jeg dyrkede sport.

Min kæreste har æren for, at jeg omsider søgte hjælp. Selvom hun sov med ørepropper, var min snorken alligevel for voldsom, så hun fik mig til at undersøge mulighederne for behandling. Heldigvis kunne jeg gøre brug af min sundhedsforsikring, og efter at have fået en henvisning fra min egen læge kom jeg direkte til konsultation hos øre-næse-hals-specialist Thomas Kjærgaard på AROS Privathospital. Han afdækkede, at den dårlige luftpassage skyldtes en skæv næseskillevæg, og at svulmelegemerne i næsemuslingerne var hævet betydeligt. Derfor blev jeg anbefalet en operation, som flyttede rundt på næseskillevæggen og gjorde næsemuslingerne mindre.

Operationen forløb problemfrit. Næseskillevæggen blev rettet ud, og dele af næsemuslingerne blev fjernet. Kort efter fik jeg fjernet de plasticskinner, der skulle styrke næseskillevæggen i den første tid, hvilket også forløb problemfrit, og efterkontrollen meldte, at alt var i orden. Den eneste gene var de uundgåelige smerter i dagene efter operationen. Indgrebet har forbedret min livskvalitet betydeligt, og jeg er alt i alt yderst tilfreds.
Rasmus, 32 år, Aarhus

Tilbage til Patienternes udtalelser