Operation for stritører

Quote

Min søn, William, er født med meget strittende ører – det ene stod nærmest ud i luften. Jeg har talt med flere andre, som ville ønske, at de havde fået rettet flyveørerne ind langt tidligere. Dels gør operationen mere ondt med alderen pga. hårdere brusk, og dels er det svært at slippe af med sine plageånder, når man først én gang er blevet udsat for øgenavne og mobning. Derfor var det vigtigt at få Williams ører rettet ind, inden han skulle starte i skole.

Den ene af de nærliggende offentlige sygehuse ville ikke operere William pga. hans alder, og på det andet kunne vi først få en tid flere måneder senere, efter han var startet i skole. Derfor indstillede vi os på selv at skulle betale for operation uden ventetid. Kort efter fandt jeg imidlertid frem til, at William kunne blive opereret i privat regi på det offentliges regning, fordi ventelisten lød på mere end fire uger.

Vi bad om at blive at blive visiteret til AROS Privathospital, hvor vi omgående kom til forundersøgelse hos øre-næse-hals-specialist Thomas Kjærgaard. Om operationen fortalte han, at man ambulant former og tildanner ørebrusken via et hudsnit bag øret og fjerner eventuel overskydende brusk og hud. Hudsnittets placering bag øret gør, at arret i praksis bliver usynligt; og der syes udelukkende med indvendig, selvopløselig tråd.

Efter operationen blev anlagt en speciel øreforbinding, som skulle sikre, at ørerne helede korrekt. Da forbindingen generede William, fik vi den efterfølgende rettet. De eneste væsentlige smerter kom i de første nætter efter operationen, hvor William havde svært ved at sove. Da forbindingen blev fjernet, var resultatet perfekt. Ørerne havde fået et naturligt og normalt udseende. Et par søvnløse nætter må siges at være billigt sluppet i forhold til årelang mobning og et udseende, barnet ikke bryder sig om.

Gode til at håndtere børn
Personalet på AROS var rigtig gode til at håndtere min søn, da han skulle opereres. Med afslappethed, humor og hyggesnak lykkedes det at fjerne megen af hans nervøsitet og skabe en rolig, tryg atmosfære. Kun da han skulle i narkose, fældede William en lille tåre. Efter operationen fik han saftevand, mad og is – og et nummer med, vi kunne ringe på til hver en tid.

Jane, mor til 5-årige William fra Rønde, der er opereret for stritører

Tilbage til Patienternes udtalelser