Kønslæbereduktion

Quote

Jeg har fået reduceret mine indre kønslæber hos Aros privathospital. Det har taget mig mange år og overvejelser at samle mod til dette indgreb, men den dag i dag er jeg simpelthen så glad for jeg gjorde det. Jeg er ikke længere flov fordi mine kønslæber kan ses af alle i omklædningsrummet da de stikker ud, jeg kan have sex uden de er i vejen og sidst men ikke mindst kan jeg gå i stramme jeans og g-streng uden de kommer i klemme og får gnavsår. Jeg deler her min historie i håb om, at den kan hjælpe andre kvinder til at nå afklaring om, hvorvidt en kønslæbereduktion er det rette for dem. 

Lige så længe jeg kan huske tilbage har jeg været ked af mine lange kønslæber. Jeg havde dog aldrig overvejet, at det var noget man kunne operere, indtil jeg en dag faldt over en artikel på nettet om emnet. Jeg slog det dog hurtigt hen, da jeg ikke kunne finde patientberetninger, før og efterbilleder eller anbefalinger af klinikker. Derimod fandt jeg nogle artikler, som beskrev stor risici for at miste følesans og få grimme, uelastiske ar. Desuden fandt jeg det enorm grænseoverskridende, at skulle opsøge en læge og italesætte mit problem - et problem jeg aldrig før havde talt med nogen om, ikke engang mine nærmeste.Problemet blev dog ikke mindre efter jeg år senere have født to børn og det skete flere gange, at jeg fik så store gnavsår på mine kønslæber efter de havde været i klemme i mine trusser, at jeg måtte til vagtlæge og få salve pga. Infektion. Sidste nævnte fik mig igen til at undersøge mulighederne for operation og denne gang fandt jeg en interessant artikel på Aros Privathospitals hjemmeside, som beskrev fremgangsmåden ved indgrebet. 

Jeg bestilte derfor tid til forundersøgelse. Her mødte jeg overlæge Ole Momsen, som fortalte at han med et relativt simpelt indgreb, kunne reducere mine købslæber så de ikke længere ville stikke ud og genere - og det endda uden det bliver på bekostning af hverken følesans eller elasticitet. Han tager højde for både æstetik og funktionalitet og til min store lettelse blev jeg mødt med forståelse og det var slet ikke pinligt, endelig at skulle italesætte mit problem overfor en vildt fremmed. Jeg valgte at følge min gode mavefornemmelse og stole på Ole Momsen og Aros Privathospital, men var alligevel igennem hele forløbet skrækslagen for at miste min følesans og få grimme, hårde ar.

Selve indgrebet var virkelig ikke slemt. Jeg gjorde det i lokalbedøvelse og kunne derfor komme hjem få timer efter. Jeg havde afsindigt ondt og var hævet i ugerne efter indgrebet og holdt mig derfor i ro med isbind på. Set i bakspejlet tror jeg dog de fleste af smerterne sad oppe i hovedet og i frygten for, at have mistet følesansen. Resultatet har dog været alle smerter og frustrationer værd. Mine kønslæber og Clitoris stikker ikke længere ud og ser fine og naturlige ud. Arrene er stort set usynlige og fint bløde og elastiske. Min følesans og seksualitet er præcis som før, bare uden generne og jeg er så glad for, at jeg valgte Aros Privathospital.

Tilbage til Patienternes udtalelser