Generelt

  • Hvor længe går der fra jeg har været til konsultation til jeg kan blive opereret?

    På AROS Privathospital har vi ingen ventelister og dermed principielt ingen ventetid. Vi bestræber os på, at der ikke går mere end tre til fire uger fra du kommer til konsultation og til du kan blive opereret. Disse tre ugers ventetid skal dog ses som praktisk ventetid, da det er den tid, det tager for os at planlægge en dags operationsprogram, sørge for personale og koordinere antallet af indlagte patienter. Der tages dog forbehold for ferie og sygdom. Du skal være opmærksom på, at ifølge Sundhedsstyrelsen så skal patienter, der skal have foretaget et kosmetisk indgreb have minimum én uges betænkningstid, før de samtykker til operation.

  • Kan jeg få gennemgået flere ønsker/problemstillinger ved samme konsultation?

    Du er altid velkommen til at få vurderet og blive informeret om flere behandlinger ved samme konsultation. Men omhandler dine ønsker forskellige områder, fx næse og bryst, er det vigtigt at du gør opmærksom på det ved booking af din konsultation, eftersom det så kræver dobbelt tid, da hvert emne naturligvis skal gennemgås lige omhyggeligt.

  • Får man penge for konsultationen refunderet, hvis man vælger at blive opereret?

    Nej, der er afsat rigtig god tid til din konsultation, fordi vi lægger stor vægt på en grundig undersøgelse og information af dig, så du kan være så sikke som muligt på om du skal lade dig operere og at du vælger den for dig rigtige operation. Vi ønsker ikke at lokke dig til at vælge at blive opereret med en ”konsultationsrabat”.

  • Er der mængderabat på operationer?

    Skal man have opereret fx bryst og mave på én gang, er der oplagt en rationaliseringsfordel, som selvfølgeligt skal komme patienten til gode i form af en billigere samlet pris. Men rabatten afhænger meget af hvilke operationer, der udføres samtidigt. Er den ene operation fx en operation, der normalt udføres i lokal bedøvelse, er rabatten ikke så stor, hvis den skal udføres samtidigt med en anden operation, der skal udføres i fuld bedøvelse. Det vigtigste aspekt er dog altid om flere samtidige operationer giver en uacceptable risikoøgning.

  • Hvornår skal jeg betale min operation?

    Du bliver tilsendt en faktura fra vores bogholderi ca 14 dage før operationen. Operationen skal være betalt 8 bankdage før den udføres i henhold til samtykket.

  • Hvordan med alkohol inden operation?

    Alkohol i større mængder end den af Sundhedsstyrelsen tilladte giver absolut højere risiko for komplikationer. Men modsat rygning er der ingen risiko ved at fortsætte et normalt alkoholindtag.

  • Laver i mammografi?

    Nej, vi kan kun tilbyde ultralydsscanning af dine bryster. Men det er ikke nok til en fuldstændig mammografisk undersøgelse.

  • Hvornår må min bandage fjernes?

    Bandager anvendes både til at suge blod og til at trykke på såret, så det ikke bløder så meget og ikke hæver så meget. Men hvor længe bandagen skal anvendes, afhænger helt af hvad, du er opereret for. Check den skriftlige vejledning du får udleveret ved konsultationen eller får tilsendt ved operationsbookingen, og hvis du ikke finder svaret der, bedes du kontakte vores sygeplejerske på 87 41 11 14 Obs kommer du til at gøre bandagen våd, bør den næsten altid skiftes eller fjernes.

  • Hvor ofte skal jeg skifte plaster?

    Anvender du plaster (Mikropore eller Mepiform) for at gøre dine ar så pæne som muligt, skal du kun skifte dem cirka hver fjerde dag, når de bliver nussede. Husk: du må kun komme den slags plaster på helt intakte ar, aldrig på sår.

  • Hvornår må jeg bade og hvornår må jeg vaske hår?

    Brusebad er tilladt, så snart operationssåret er tørt, typisk senest efter 48 timer. Evt. bandage skal dog enten fjernes inden eller være beskyttet mod at blive våd. Det brune plaster på såret må godt blive vådt i brusebadet, efter at såret er holdt op med at sive, men så lidt som muligt og plasteret skal tørres med det samme, fx med en hårtørrer.

  • Hvornår må jeg tage på badeferie efter operation?

    Badeferie rimer på sol og varme, og det er ikke noget, der fremmer helingen, hverken afhævningen eller en pæn ardannelse. Så planlæg din operation, så der er mindst en måned til en badeferie, og undgå at udsætte arrene for direkte sollys. Derimod er saltvand fuldstændigt uskadelig.

  • Hvor lang tid er jeg blå og hævet?

    De blå mærker efter en operation skyldes udsivning af blod under huden, ganske som almindelige blå mærker, og som for almindelige blå mærker tager det typisk 2-4 uger, før de blegner, afhængigt af hvor kraftige de er. Hævelsen efter en operation skyldes væskeudsivning i vævet omkring operationssåret. Graden og varigheden af denne hævelse afhænger af vævets blødhed og området på kroppen. Derfor er hævelse omkring øjnene altid mere udtalt end i ansigtet i øvrigt, og hævelse på underbenene varer mange uger længere end hævelse på overarmen. Hævelse i ansigtet er derfor typisk kun generende i et par uger, på underbenene kan den være generende i flere måneder, især ud på aftenen.

  • Hvornår ser jeg normal ud igen?

    Dette spørgsmål er næsten altid det vigtigste ved ansigtsoperationer. Svaret afhænger meget af hvor i ansigtet man er opereret og hvor arrene er placeret. Efter et klassisk ansigtsløft, hvor arrene er placeret meget diskret i håret og foran og bagved ørerne, ser man således normal ud med et tørklæde på allerede efter 1 uges tid. Det samme gælder en øreoperation, men er det en øjenlågsoperation, vil man (uden solbriller) tidligst se nogen lunde normal ud efter 2-3 uger.

  • Skal jeg selv købe kompressionsudstyr så som BH, kompressionsstrømper eller mavebælte?

    Nej, som privatbetalende patient får man udleveret nødvendig bandage, her under special BH og andet special kompressionsudstyr. Ønsker man flere at skifte med, kan de købes på AROS.