Botox mod sexsmerter: AUH-læger åbner første tværfaglige underlivsklinik

Forskere fra Aarhus Universitetshospital starter landets første tværfaglige gynækologiske smerteklinik. Her vil de tilbyde bedre hjælp til kvinder med underlivssmerter.

Mette Meinert og Allan Ryhammer har igennem karrieren udredt og behandlet underlivssmerter hos mange kvinder. Makkerparret har dog savnet muligheden for et mere komplet behandlingstilbud, hvilket har ført til åbningen af Klinik for Underlivssmerter på AROS Privathospital. Det bliver dermed landets første tværfaglige gynækologiske smerteklinik, hvor de to læger vil arbejde tæt sammen med sexologisk rådgiver Sus Rasmussen.

– Der findes i dag mange gode muligheder for kirurgisk og medicinsk behandling af underlivssmerter, men samtidig kan mange hjælpes endnu bedre med en mere helhedsorienteret tilgang, hvor specialister som fysioterapeuter, anæstesilæger, psykologer og sexologer inddrages efter behov, siger Mette Meinert.

Nyt våben mod vulvodyni
Den nye klinik på AROS Privathospital henvender sig til kvinder, der lider af muskelspændinger eller smerter i underlivet. Klinik for Underlivssmerter tilbyder også kikkertundersøgelser for kvindesygdomme samt behandling af vulvodyni, der blandt andet kan medføre smerter ved samleje.

– Vulvodyni kan behandles med salve, massage og medicin. Desuden kan nogle patienter have gavn af at få indsprøjtet Botox i bækkenbundsmusklerne. De fleste forbinder alene præparatet med kosmetiske behandlinger, men faktisk kan det også virke smertestillende og have effekt på spændte muskler, fortæller Mette Meinert, der forventer at tiltrække patienter fra hele landet:

– Underlivssmerter er en skjult folkesygdom, som op mod 20 procent af kvinderne i den fødedygtige alder lever med. Men kun halvdelen søger hjælp. Det skyldes, at lidelserne er tabubelagte, og at mange ikke ved, at der kan gøres noget. Vi kan tage patienter ind uden ventetid, og behandlingsgarantien giver mulighed for at få forløbet betalt af det offentlige, forklarer Mette Meinert.
 

Tilbage til Nyheder