Støtte til Banebrydende Forskning på Aarhus Universitetshospital

Vi på AROS Privathospital glæder os over at støtte banebrydende forskning på Aarhus Universitetshospital. Flere af vores patienter har venligt valgt at donere overskydende fedt ved deres operation til et spændende forskningsprojekt på AUH.

I øjeblikket behandler lægerne på afdelingen for Lever-, Mave- og Tarmsygdomme på Aarhus Universitetshospital de første patienter med blødende tyktarmsbetændelse (colitis ulcerosa) ved hjælp af stamcellebehandling.

Den eksperimentelle behandling med mesenkymale stamceller (MSC), som oprenses fra fedtvæv hos raske mennesker og dyrkes i særlige renrums-laboratorier, er en del af et pilotstudie. Det udføres under overvågning af overlæge og klinisk lektor Anders Kirch Dige i samarbejde med Center for Gen- og CelleTerapi (CGCT) ved AUH.

Mesenkymale stamceller findes i bindevæv, for eksempel i fedtvæv. Disse stamceller har evnen til at udvikle sig til forskellige typer af celler og bidrager til heling efter skade. De har også licens til at dæmpe immunsystemet, hvilket lægerne på AUH håber kan udnyttes til at reducere sygdomsaktiviteten ved colitis ulcerosa og andre immunbetingede betændelsessygdomme.

Dette pilotstudie repræsenterer en spændende mulighed for at finde nye behandlingsmetoder til blødende tyktarmsbetændelse. Hvis studiet viser lovende resultater, vil det være et afgørende skridt i retning af at udvide forskningen til andre indikationer, såsom nyresygdomme, rygmarvsskader og mange flere. Forskningsprojektet er finansieret af Innovationsfonden, som har støttet etableringen af CGCT, samt AUH's særlige udviklingspulje til præcisionsbehandling.

Vi på AROS Privathospital er glade for at være en del af denne spændende rejse ind i fremtidens behandlingsmetoder.

 

Tilbage til Nyheder