Urinvejsinfektioner? Læs urologens gode råd til forebyggelse
“Det er som at tisse glasskår”, sådan beskrives en urinvejsinfektion ofte.
Infektionen rammer oftest kvinder. Cirka halvdelen af alle kvinder vil opleve at få en urinvejsinfektion i løbet af livet, mange vil opleve det flere gange.
Typiske symptomer på en urinvejsinfektion kan være hyppig vandladning, kraftig vandladningstrang, sviende vandladning, feber, blod i urinen
“Der kan være flere årsager til at man får urinvejsinfektion, den hyppigste årsag til er dog dårlige væske- og vandladningsvaner. Drikker man for lidt og tisser for sjældent, har man øget risiko for at få en urinvejsinfektion”, fastslår speciallæge i urologi Frank Schmidt.
Frank Schmidt er speciallæge i urologi og til dagligt ansat på urologisk afd. K på Århus Universitetshospital Skejby. Han har en Ph.D. i vandladningsfysiologi og har i mere end 25 år forsket i urologi. Frank Schmidt har siden 2011 været en del af Urologisk Klinik AROS.
I januarudgaven af region Midtjyllands nyhedsbrev “Din Guide til Sundhed” fortæller Frank Schmidt om årsagen til urinvejsinfektioner, og hvad du selv kan gøre for at forebygge.
Listen med gode råd til forebyggelse af urinvejsinfektion finder du her >
Læs mere om Urologisk Klinik AROS og de behandlinger, der tilbydes her >
Gå altid til læge, hvis du har symptomer på urinvejsinfektion. Lægen vil typisk tage en urinprøve for at undersøge, om der er bakterier i urinen, bakterier kan behandles med antibiotika.