Spørgsmål / svar & vigtige emner fra kosmetologen

STRÆKMÆRKER

 • Hvad er strækmærker og hvorfor får vi dem?

  Strækmærker er “skader”, som opstår i underhuden/dermis. De kan være alt fra rosa til blåviolette til hvide og ses ofte som små fordybninger i huden.

  Af årsager til strækmærker kan nævnes genetik, hormonelle ændringer iforb. med pubertet eller graviditet, vægtøgning eller hurtigt vægttab, stor og hurtig muskelvækst(bodybuildere), behandling med binyrebarkhormon samt hormonbehandling.

 • Strækmærker og graviditet

  Op imod 90% af alle gravide vil opleve at få strækmærker(striae).

  At vi får strækmærker i forbindelse med graviditet skyldes både de hormonelle forandringer, der sker men også det fysiske fact, at der - når maven vokser - kommer en “overstrækning” af de elastine(elastiske) fibre i huden, fibre der ikke genvinder deres elasticitet, hvorfor strækmærker ofte er kommet for at blive. De bliver dog mindre i både størrelse og synlighed efter fødslen...de krymper og farven bleges, men de forsvinder som regel ikke helt.

 • Kan strækmærker fjernes?

  Der findes ingen veldokumenteret behandling til strækmærker...i hvert fald ikke når vi taler gamle strækmærker og behandling, der skal få dem til at forsvinde helt.

  Alder - både den kronologiske og strækmærkernes - er afgørende i forhold til effekt og resultat...hvor meget strækmærkerne kan reduceres. Jo yngre du er, jo nyere strækmærkerne er, jo bedre...desværre...desværre fordi I, der er kede af strækmærker efter graviditet, ofte først dukker op på klinikken, den dag I får lidt mere tid til jer selv, og det er ca. 10-12 år efter I har født.

 • Strækmærker og microneedling

  På klinikken tilbyder jeg behandling af strækmærker med dermaroller® og eDermastamp®.

  Behandlingerne der vil reducere synlighed, dybde og bredde samt medføre en generel opstramning og forbedring af huden, huden bliver pænere, men strækmærkerne vil ikke forsvinder helt.

  Jeg anbefaler typisk 3 - 6 behandlinger, men antallet af behandlinger vil altid være individuelt.