Sundhedsklinikken AROS

I Sundhedsklinikken AROS tilbyder vi dig personlig og professionel vejledning til kost, motion og livsstilsændringer, der kan forbedre og fremme din sundhed.

Et sundt helbred bygger på en kombination af flere faktorer, hvor særligt ernæring og motion/fysisk aktivitet er væsentlige for at reducere risikoen for udvikling af livsstilssygdomme, såsom type II diabetes, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme mm. Jo flere belastende faktorer kroppen udsættes for fx stress, inaktivitet, overvægt, tobaksrøg, forkert ernæring etc., des større er risikoen for at udvikle livsstilssygdomme, der kan blive fatale.

Vi ser sundhed som et samspil mellem kost og motion, et samspil, der er afgørende for et godt helbred. Og med udgangspunkt i netop din situation søger vi at guide dig frem til den rette balance imellem disse to faktorer.

Vi arbejder udelukkende ud fra evidensbaseret viden, hvilket vil sige anerkendt viden, der er understøttet af solid forskning. Redskaberne er en kombination af kost- og træningsvejledning og vanecoaching, som kan give dig professionelle redskaber til at nå dine sundhedsmål.

I forhold til vægttab tror vi hverken på slankekure, forbudte fødevarer eller løftede pegefingre. Vores fokus er på at en varig livsstilsændring – der også holder, når du slipper os - skal findes inde i dit hoved ved at nedbryde ”dårlige” vaner og forhindrende tanker. Det lykkes ikke ved at du lader dig diktere af div. slankekure og ”hvad-medierne-ellers-lige-har-fokus-på-i-denne-uge”.

Vi kan også hjælpe dig i gang med at gøre fysisk aktivitet til en naturlig del af din hverdag. Dette kan eksempelvis være indarbejdning af ændrede, hensigtsmæssigt øgede bevægemønstre i dagligdagen, såvel som udarbejdelse af træningsprogrammer til hjemmebrug, i fitnesscenteret, på arbejdspladsen etc. Sammen finder vi en eller flere motionsformer, som du synes giver mening og passer ind i din hverdag.

Udgangspunktet for valg af tiltag og behandlingsforløb er altid med udgangspunkt i dig, uanset om det gælder kost, træning eller en kombination. Vores erfaring er, at det sikrer dig de bedste resultater.

Mange af vores klienter rådfører sig med os i forhold til og/eller arbejder med udfordringer som fx

  • Hvordan du kan sammensætte din kost for at få den rette balance mellem energi(protein-         kulhydrat-fedt), vitamin- og mineralindhold i forhold til dit køn og alder.
  • Genfinding af din naturlige appetitregulering, der (måske) er blevet overskygget af spisning på følelser, høflighed, vaner, frygt for at blive sulten senere, som belønning, fordi de andre spiser etc. Vi kan lære dig at mærke forskel på sult, tørst og mæthed.
  • Mentale forhindringer og udfordringer, der spænder ben for dine gode intentioner og sunde fornuft.
  • Den evige kamp mod badevægten og de 5-10-20-50+ kg.
  • Den rette kost i forbindelse med sport og motion fx i forbindelse med løb og styrketræning i hverdagen eller fx i forbindelse med stævner/konkurrencer.
  • Destruktive tankemønstre og frustrerede følelser i forhold kost, motion og sundhed.

 

Du kan hos os være sikker på en seriøs behandling med personlig og professionel vejledning uanset dit sundhedsmål. 

Har du spørgsmål eller lyst til en uforpligtende samtale, så kontakt os gerne.

 

Klinikken arbejder tæt sammen med Center for Helbredsundersøgelser.

Sundhedsklinikken - Speciallæger og tilknyttede behandlere