IPL (Nordlys) til behandling af karpsrængninger i ansigt, hals og bryst

IPL (Nordlys) til behandling af karpsrængninger i ansigt, på hals og bryst

Den bedste behandling af karsprængninger er med IPL. På AROS Privathospital anvender vi den gennemprøvede IPL Nordlys, der er både effektiv, skånsom og sikker.

IPL Nordlys udsender korte, intense lysimpulser af en frekvens, som selektivt optages af de abnorme blodkar øverst i huden, således at disse ødelægges og går til grunde uden at skade den omgivende hud.

Laserbehandlingen giver ved Rosacea og akne udløste karsprængninger en ekstra gevinst, idet lyset også påvirker talgkirtlerne, så de skrumper, og den betændelseslignede reaktion i huden bliver mindre. Denne behandling fjerner altså ikke kun karsprængninger, men forbedrer også tilstanden.

BOOK TID TIL GRATIS KONSULTATION PRISLISTE

IPL (Nordlys) - fakta

Behandlingstid
Behandlingstid

fra 20 min.

Restitutionstid
Restitutionstid

Ingen

Resultat
Resultat

Efter 1-3 mdr.

Holdbarhed
Holdbarhed

Permanent (afhængig af livsstil)

Behandlere
Behandlere

Certificerede sygeplejersker

Konsultation
Konsultation

Gratis

VÆRD AT VIDE

Før behandlingen

 • Mød ikke op solbrun. Jo blegere hud, des bedre behandlingseffekt, des mindre risiko for bivirkninger. Huden må ikke have været udsat for sollys de sidste 4 uger forud for behandling.

 • Mød barberet på de områder, som ønskes behandlet. Ellers afsættes en del af laserenergien i hårene frem for karsprængningerne, hvilket udløser smerte og mindsker behandlingens effektivitet.

 • Mød op uden makeup

Under behandlingen

Under behandlingen iføres du øjenbeskyttelse, enten i form af specielle briller eller øjenskjolde. Området, der skal behandles, påsmøres en gel for at sikre en optimal lysenergioverførsel til hudkarrene.  Laserbehandlingen gør så lidt ondt, at den sædvanligvis foretages uden lokalbedøvelse. Smerten er at sammenligne med svirpet fra en elastik. I minutter/timer derefter kan man have en brændende, sviende fornemmelse i de behandlede områder. Varigheden af behandlingen afhænger af de behandlede områders størrelse og karsprængningernes variation. Typisk varer den maksimalt 20 minutter. I vanskeligere tilfælde foretages første gang en prøvebehandling af et enkelt område mhp. at ”skyde sig ind på” den rette laserdosis. 

Efter behandlingen

 • Undgå solen helt de første 4 uger. Sollys kan fremprovokere pigmenteringsforandringer eller vabler i huden. Anvend minimum solfaktor 30 de efterfølgende 3 måneder.
 • Huden vil ofte være sart, rød og lidt irriteret i nogle få dage.
 • Undgå at barbere og skrubbe det behandlede område i de få dage, huden evt. er irriteret
 • Hold den behandlede hud blød og smidig med en fed, uparfumeret hudcreme.
 • Undgå make-up på den behandlede hud, så længe den evt. er irriteret.
 • Vær tilbageholdende med mere anstrengende sportslige udfoldelser, så længe huden er irriteret, og så længe evt. rødviolet misfarvning er til stede.

Eventuelle bivirkninger og komplikationer

Der er risiko for følgende ”Almindelige bivirkninger” (hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlinger):

 • Efter behandlingen vil der ofte være hævelse i 2 til 7 dage efter behandlingen.
 • Der kan eventuelt opstå et lille blåt mærke ved behandlingen.
 • Der kan efterfølgende komme ganske små, overfladiske skorper på de behandlede karudvidelser. Disse skaller af efter en uges tid.

Der er risiko for følgende” Ikke almindelige bivirkninger” (hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlinger):

 • Hvis man er solbrun ved behandlingen, eller huden har været udsat for sol indenfor 2 uger før behandlingen, er der forøget risiko for forbrænding af huden med efterfølgende risiko for pigmentproblemer, med dannelse af enten for meget eller for lidt pigment i huden, samt for ardannelse.
 • Hvis huden udsættes for sol lige efter behandlingen, kan den reagere med at øge pigmentproduktionen og derved blive mørkskjoldet. Derfor er det vigtigt at undgå sol på området indtil huden er helt normal efter behandlingen.
 • Hvis man behandler solbrændt hud, er der risiko for en overfladisk forbrænding, som kan give overfladiske sår og efterfølgende lysfarvning af huden. Dette kan ligeledes ses ved behandling af hud med mange karudvidelser eller pigmentskjolder. Hudfarven kan normaliseres igen - som regel efter 3 til 6 måneder.
 • Der er specielt hos mørkere og asiatiske hudtyper risiko for øget pigmentproduktion efter behandlingen, (postinflammatorisk hyperpigmentering).
 • I sjældne tilfælde og på udsatte steder kan der optræde vabledannelse. Jo mørkere(solbrændt) huden er, jo større er risikoen. Hvis der kommer vabler, skal de lades urørte, så længe de er intakte. Går der hul på dem, skal hinderne klippes væk, og området dels holdes rent med vand og uparfumeret sæbe, dels forhindres i at tørre ud med påsmøring af et tyndt lag vaseline (Kløverblads).
 • Kommer der tegn på betændelse, skal du straks kontakte klinikken for behandling.

Forventet resultat

Med en behandling med Nordlys IPL i ansigtet, på hals eller bryst, kan fine karsprængninger og røde misfarvninger fjernes. I de fleste tilfælde skal der 1-3 behandlinger til før et tilfredsstillende resultat opnås. I enkelte tilfælde skal der flere behandlinger til før resultatet er tilfredsstillende.

Hos enkelte er der en lille risiko for at karsprængningerne kommer igen. Dette afhænger af årsagen til karsprængningerne.

Er karsprængningerne opstået pga. solskadet hud, kommer der sjældent nye karsprængninger, hvis man efterfølgende sørger for at passer på sin hud og husker at anvende solbeskyttelse når man er ude. Skyldes karsprængningerne eller rødmen eksempelvis hudsygdommen Rosacea eller en bindevævssygdom, afhænger det varige resultat af hvor aktiv grundsygdommen er og om det er muligt at holde denne i ro.

Når det gælder hudsygdommen Rosacea, er der ofte behov for 2-3 behandlinger iløbet af 3-4 måneder. Efterfølgende vil det være nødvendigt med en opfølgende behandling hvert eller hver andet år for at holde rødmen nede.

Når det gælder bindevævssygdom, er det ikke muligt at forudsige hvornår der kommer nye karsprængninger, da det helt afhænger af sygdomsaktiviteten.

Vores team

"Helt igennem fantastisk og meget professionel laser behandling af ansigtet hos Sofie. Allerede efter et par gange så jeg en markant forbedring. Kan klart anbefales."

Iben, IPL behandling 

Jeg har været i laserbehandling et års tid, og jeg må bare give Alberte Niss mine varmeste anbefalinger. Resultatmæssigt har jeg været super tilfreds og kan tydeligt se forbedring, selvom jeg endnu ikke har afsluttet forløbet. 

Jeg har følt mig tryg lige siden første behandling hos Alberte.

Rita, IPL-laserbehandling