Operativ fjernelse af hudforandringer

Operativ fjernelse af hudforandringer

Operation med bortskæring af gevækster i huden kan være nødvendigt, dels hvis der findes mistanke om sygdom i huden, dels hvis hudforandringen er for stor eller for dyb til at kunne fjerrnes med Surgitron eller CO2-laser.

PRISLISTE

Operativ fjernelse - fakta

Behandlingstid
Behandlingstid

15-45 min.

Restitutionstid
Restitutionstid

1-3 dage

Resultat
Resultat

Kan vurderes efter 3 måneder

Holdbarhed
Holdbarhed

fjernes permanent

Behandlere
Behandlere

Speciallæge i plastikkirurgi

Konsultation
Konsultation

hos hudlæge/ plastikkirurg

VÆRD AT VIDE

Behandlingsforløb

Forud for behandlingen skal du til en konsultation hos vores hudlæge. Her vil dine gevækster/pletter blive undersøgt. Forud for behandlingen skal det sikres, at der ikke er tegn på sygdom i pletterne. Hvis hudlægen vurderer, at det er bedst med bortskæring, fx hvis der findes behov for mikroskopisk undersøgelse af hudforandringen, foretages denne typisk af plastikkirurg.

Selve operationen

Operationen foretages sædvanligvis i lokalbedøvelse. Det er kun anlæggelsen af lokalbedøvelsen, der gør ondt. Fuld bedøvelse kan tilbydes, fx hvis det er et barn, som skal behandles. Selve behandlingen tager typisk ½ time.

Efter operationen

Smerterne efter operationen klares let med almindeligt smertestillende.

Den ydre bandage kan sædvanligvis fjernes 1-2 dage efter operationen, mens de inderste plastre lades urørte indtil trådfjernelse Trådfjernelse sker typisk i ansigtet efter 5 dage, på kroppen efter 10 dage. Det opererede område bør så vidt muligt holdes i ro og højt de første 2-3 dage, hvilket kan være ret besværligt, hvis man er opereret på benet. Man kan tage brusebad allerede dagen efter operationen. Varme karbad skal undgås i 2-4 uger. Hvornår lettere træning kan påbegyndes, afhænger ligeledes af lokalisationen, men intensiv træning bør sædvanligvis vente 4 uger.

De første 3 måneder efter operationen tilrådes plaster- eller en silikone creme behandling af de nye ar for at forebygge breddeøgning af arrene. En vis breddeøgning i forhold til det sytrådstynde ar man har i begyndelsen, må man dog altid forvente. Hvis man er af den type som danner tykke ar, kan supplerende laser- eller medicinsk behandling blive nødvendig. Et nyt ar er meget rødt, og den røde farve svinder først efter tre måneders tid. Denne proces kan fremskyndes med IPL-behandling. Soleksposition af det behandlede område bør undgås i 6 måneder.

Resultat

Det endelige resultat af fjernelsen kan evalueres efter ca. 4 måneder. Der tilbydes en gratis kontrol hos din kirurg efter 3 måneder. Det endelige resultat, dvs. når arret er helt modnet, kan dog først ses efter et års tid.

Komplikationer i forbindelse med operation

I sjældne tilfælde kan opstå betændelse. Dette medfører et grimmere ar, især hvis man har tendens til at udvikle fortykkede ar. Et sådant ar kan altid revideres kirurgisk, dvs. at arret skæres bort, så et nyt og pænere ar kan opnås.

Vores team