Smerter i kroppen kan give mistrivsel og bekymring. En erfaren Reumatolog kan oftest bestemme årsagen og udelukke mere alvorlige sygdomme. Reumatologisk Klinik AROS

Reumatologisk Klinik

Reumatologen undersøger og behandler smertetilstande og funktionsforstyrrelser i nakke, ryg, bækken, arme og ben. Disse områder af kroppen kan samlet kaldes Bevægeapparatet. Reumatologiske lidelser kaldes på dansk også for gigt, eller reumatisme.

Reumatologen vil først tale med dig om forløbet af dine smerter og andre symptomer som træthed og almen mistrivsel. En grundig gennemgang af sygdomsforløbet er helt afgørende for at kunne stille den rigtige diagnose, og for at kunne udelukke alvorlige sygdomme der kan starte med smerteklager. Dernæst vil reumatologen undersøge de områder af din krop, hvor du har smerter og andet ubehag. For at udelukke alvorlige sygdom, kan det også være nødvendigt at undersøge andre områder af kroppen.

Efter første konsultation vil det ofte være muligt at bestemme årsagen til dine smerter og pege på den rigtige behandling. Hvis reumatologen ikke kan stille en præcis diagnose på dagen, kan der laves en plan for de blodprøver og andre undersøgelser der skønnes nødvendige.

Behandling omfatter samtale og vejledning i hensigtsmæssig brug af kroppen, herunder forslag til øvelser, fodtøj og kost. Der kan være behov for lokale blokader i arme eller ben, for bedre at kunne starte den bevægetræning, som skal hele og styrke din krop efter overbelastning.

Hvis smerter forårsages af betændelsesreaktion i leddene, kan der være behov for at bringe denne betændelse til ro. Kortere eller længerevarende behandling med medicin der dæmper betændelse – såkaldt anti-inflammatorisk medicin – kan således være en vigtig del af vejen mod fornyet trivsel.

Få hurtig afklaring af:

  • Nakke- og skuldersmerter
  • Smerter i arme og hænder
  • Smerter i ryg, lænd og bækken
  • Smerter i hofter, ben og fødder

Klinikkens Speciallæger & tilknyttede medarbejdere

Jan Villadsen

Speciallæge i Intern Medicin og Reumatologi

Lone Sørensen

Sengesygeplejerske

Henrik Ipsen

Sengesygeplejerske