Steroidindsprøjtning til fortykkede ar

Steroidindsprøjtning til Hypertrofisk ardannelse (fortykkede ar)

Fortykkede, ofte røde ar skyldes, at huden danner for meget bindevæv efter en skade på huden. Hypertrofiske ar kan vise sig i forbindelse med ar efter akne, et traume efter en ulykke eller i forbindelse med operation som fx et kejsersnit.

Den hypertrofiske ardannelse vil ofte svinde spontant, men kan hos nogle opstå som blivende. Skulle ardannelsen ikke svinde af sig selv, kan arrene behandles professionelt med steroid-indsprøjtning af vores hudlæge.

PRISLISTE

Steroidindsprøjtning - fakta

Behandlingstid
Behandlingstid

15 min.

Restitutionstid
Restitutionstid

få dage

Resultat
Resultat

Efter 1-2 måneder.

Holdbarhed
Holdbarhed

Permanent

Behandler
Behandler

Hudlæge

Konsultation
Konsultation

hos hudlæge

VÆRD AT VIDE

Forud for behandling

Forud for behandling af hypertrofiske ardannelser, skal du til en forundersøgelse hos vores hudlæge. Her vil du blive undersøgt og en behandlingsplan vil blive præsenteret for dig.

Behandlingsforløb

Behandling af hypertrofiske af med steorid-insprøjtning er forbundet med minimal smerte og tager ganske få minutter.

Først afsprittes huden og arret, som skal behandles. Dernæst indsprøjtes en lille mængde steroid (binyrebarkhormon) ind i det fortykkede ar. Mængden af binyrebarkhormon er så lille, at virkningen kun sker lokalt i arret, hvor steorid indsprøjtes.

Resultat

Behandlingsresultat kan evalueres efter 1 – 2 måneder. Resultatet kan variere fra person til person og nogle kan have brug for gentagelse af behandlingen.

Vores specialister