Nd:YAG laser af karsprængninger på ben

Nd:YAG laser af karsprængninger på ben

Nd:YAG-laser er en type laser, der bruger en specifik bølgelængde af lys målrettet ødelæggelse af overfladiske, uønskede blodkar i huden.
Under behandlingen udsender Nd:YAG-laseren en intens puls af lys, der absorberes af det hæmoglobin, der findes i blodet i karsprængningen. Denne absorption resulterer i opvarmning og dermed selektiv skade på blodkarrene, der lukker sig og gradvis går i opløsning.

Denne ikke-invasive procedure har vist sig at være både effektiv og skånsom til at reducere synligheden af karsprængninger og forbedre udseendet af benene.

BOOK TID TIL GRATIS KONSULTATION PRISLISTE

Nd:YAG laser - fakta

Behandlingstid
Behandlingstid

30-45 min. (afhænger af område)

Restitutionstid
Restitutionstid

Ingen

Resultat
Resultat

2-4 mdr.

Holdbarhed
Holdbarhed

Permanent (afhængig af livsstil)

Behandlere
Behandlere

Certificerede sygeplejersker

Konsultation
Konsultation

Gratis

Før behandlingen

Inden behandling af karsprængninger med Nd:YAG laser på benene vil du gennemgå en konsultation med en specialuddannet sygeplejerske. Denne vil vurdere dit specifikke tilfælde, afklare forventninger og informere om behandlingsmulighederne og eventuelle risici eller begrænsninger ved behandlingen.

Inden behandlingen skal du undgå solbadning og brug af selvbrunerprodukter i det område der skal behandles. Solbadning kan øge pigmenteringen i huden og øge risikoen for bivirkninger i huden som hyperpigmentering eller ardannelse. Selvbruner produkter kan påvirke behandlingens effektivitet, da de ændrer hudens farve.

Under behandlingen

Behandlingen med Nd:YAG-laser er normalt smertefri, men nogle patienter kan opleve en let prikkende eller varmende fornemmelse under proceduren. Huden over karrene vil være rød, lettere irriteret og hævet umiddelbart efter behandlingen.

Proceduren tager 30-45 minutter, alt efter antallet af karsprængninger.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan der opstå rødme og hævelse og de behandlede kar vil i en periode på 4-8 uger typisk fremstå mørkere end udgangspunktet for herefter at fortone sig i takt med at de hvide blodlegemer fjerner karresterne. Der kan herefter være en let brunlig misfarvning tilbage, som skyldes en aflejring af jern i huden fra de nedbrudte røde blodlegemer. Som regel vil denne misfarvning forsvinde i løbet af et par måneder, men den kan i nogle gange ses i længere tid, og i sjældne tilfælde kan det resultere i en vedvarende misfarvning.  De første 2 uger efter behandlingen bør man være tilbageholdende med anstrengende fysiske udfoldelser, specielt løb, for at undgå at karrene genåbner sig. Det kan også anbefales at anvende støttestrømper, når man står og går, samt undgå udsættelse for sollys.

For at mindske generne kan området køles eller påsmøres kølende/beroligende creme. Der må anvendes camouflerende makeup og cremer umiddelbart efter behandlingen.

Der er ingen restitutionstid efter behandlingen og man vil kunne genoptage sine normale aktiviteter med det samme.

Eventuelle bivirkninger og komplikationer

En af de største fordele ved behandling af karsprængninger på benene med Nd:YAG laser er, at risikoen for bivirkninger og skader på hudens overflade og i det omkringliggende væv generelt er meget lav.

Det er forventeligt, at der efter behandlingen vil være midlertidige bivirkninger i form af rødme, hævelse og let blåmærkning i de behandlede områder. Disse bivirkninger er milde og forsvinder normalt inden for få dage eller uger. I nogle tilfælde kan der forekomme en brunfarvning af huden omkring de behandlede kar, men dette består blot af blodpigment som ligger i huden. Oplever man brunfarvning vil denne oftest fortage sig i løbet af 3-12 måneder, men hos nogle vil det være vedvarende og den pris man må betale for at komme karrene til livs.
Sår og deraf følgende ardannelse i huden er en yderst sjælden bivirkning, da behandling med Nd:YAG laser er en ikke-invasiv procedurer, der kun påvirker de overfladiske blodkar og ikke beskadiger det omkringliggende væv.

Forventet resultat

Antallet af behandlinger med Nd:YAG-laser kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder karsprængningernes størrelse, antal, dybde og individuelle reaktion på behandlingen. Generelt kræver Nd:YAG behandling flere sessioner for at opnå optimale resultater. Typisk kan man forvente at skulle gennemgå 2-6 behandlinger med Nd:YAG-laser.

Behandlingerne udføres normalt med et interval på 8 uger mellem hver session. Dette giver tid til, at huden kan hele og de behandlede blodkar kan opløses og absorberes af kroppen.

Vores team

"Jeg fik en meget kyndig og behagelig behandling hos Alberte. Mine ben var fine igen efter blot et par behandlinger. Det nev lidt første gang, men man vender sig hurtigt til det. Nu kan jeg gå i korte kjoler igen. En klar anbefaling herfra!"

Viga, 38 år - Nd:YAG laser behandling af karsprængninger